Παρατείνονται για δύο ακόμα εβδομάδες τα περιοριστικά μέτρα στα Χανιά - Ειδήσεις Pancreta

φωτο αρχείου

Την παράταση των περιοριστικών μέτρων στην Π.Ε. Χανίων για δύο εβδομάδες ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα περιοριστικά δηλαδή μέτρα που ήταν να ολοκληρωθεί η επιβολή τους την 1η Σεπτεμβρίου, παρατείνεται η εφαρμογή τους για δύο ακόμα εβδομάδες, έως δηλαδη την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση έγινε κατά την ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας και ανακοίνωσε την επέκταση των ειδικών περιοριστικών όρων στις περιοχές: Πάρος, Αντίπαρος, Μύκονο, Χαλκιδική και Χανιά.

Συγκεκριμένα, η παράταση δύο εβδομάδων στα μέτρα που λήφθηκαν για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, με εφαρμογή σε ολόκληρη την Π.Ε. Χανίων:

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι ισχύει η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.


Πηγή: pancreta.gr