Ξεπέρασαν τα 200 τα κρούσματα κορονοϊού στην Κρήτη - Θετική έγκυος τουρίστρια - Ειδήσεις Pancreta
AP Photo/Antonio Calanni
 
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε χθες 293 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του covid-19 στη χώρα, εκ των οποίων τα 12 βρίσκονται στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, από τα 12 κρούσματα του τελευταίου 24ώρου, τα πέντε εντοπίστηκαν στα Χανιά, τα τρία στο Ηράκλειο, τρία στο Ρέθυμνο και ένα στο Λασίθι.

Όσον αφορά τα κρούσματα στα Χανιά, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως τα τέσσερα εξ αυτών αποτελούν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Πλέον τα κρούσματα του covid-19 στο νησί ξεπέρασαν τα 200 και συγκεκριμένα έφτασαν τα 207, την ώρα που στις αρχές Αυγούστου ήταν λιγότερα από 60.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, μία έγκυος γυναίκα, Γαλλίδα τουρίστρια, βρέθηκε θετική στον ιό. Συγκεκριμένα, η Γαλλίδα τουρίστρια, περίπου 30 ετών, είχε διαγνωστεί θετική στον ιό κατά την παραμονή της σε ιδιωτικό θεραπευτήριο των Χανίων ενώ χθες κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στο Νοσοκομείο Χανίων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η υγεία της δεν παρουσιάζει κάποιο σοβαρό κίνδυνο, ενώ νοσηλεύεται σε απομονωμένο θάλαμο εντός της κλινικής-covid του Νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι πριν από μερικές ημέρες είχε διαγνωσθεί θετική στον κορονοϊό μία γυναίκα η οποία μόλις είχε γεννήσει, η οποία βρίσκεται σε καλή κατάσταση, όπως και το νεογνό.


Πηγή: efsyn.gr