Χανιά: Δύο ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού στη Γαύδο - Θα μεταφερθούν στο Νοσοκομείο - Ειδήσεις Pancreta

Στο Νοσοκομείο Χανίων θα μεταφερθούν το απόγευμα της Τετάρτης, με σκάφος του Λιμενικού και με την αυστηρή τήρηση όλων των πρωτοκόλλων ασφαλείας, δύο υποπτα6για κορωνοϊό κρούσματα από το νησι5της Γαύδου. 

Πρόκειται για δύο άτομα ηλικίας 35 και 20 ετών περίπου που έχουν παρουσιάσει υψηλό πυρετό και από το ιατρείο του νησιού τους συνέστησαν την άμεση μεταφορά τους στο Νοσοκομείο.

Στο νησί αυτή την περίοδο βρίσκονται δεκάδες επισκέπτες, για διακοπές. 

Η δήμαρχος της Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη κοινοποίησε έγγραφο του Κέντρου Υγείας Καντάνου, με οδηγίες προστασίας για τον ιό. 

Το έγγραφο αναφέρει:

Σύμφωνα και με τα τελευταία δεδομένα, της αύξησης των κρουσμάτων από κορονοϊό Covid-19 και την αυξημένη κίνηση που παρατηρείται στη Νήσο Γαύδο εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες, αλλά και στις αρχές του Νησιού για την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας φορώντας μάσκα και χρησιμοποιώντας αντισηπτικό, καθώς και τους κανόνες Δημόσιας Υγείας όσο αφορά την απόσταση και την αποφυγή συγχρωτισμού του πληθυσμού.

Οι οδηγίες που μας κοινοποιεί η Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ΠΡΕΠΕΙ να τηρηθούν απ’ όλους για να αποφύγουμε διασπορά του ιού. Είναι σημαντικό να γίνει η κατάλληλη διαχείριση της κατάστασης ειδικά σε μια περιοχή όπως η νήσος Γαύδος για να μην έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις.

H τήρηση των κανόνων αποτελεί πρωταρχική μέριμνα για την υγεία όλων των πολιτών που επισκέπτονται το νησί, αλλά και των μόνιμων κατοίκων.”


Πηγή: kriti24.gr