Νέα κρούσματα κορονοϊού στην Κρήτη - Στη Μεσαρά κλιμάκιο του ΕΟΔΥ - Ειδήσεις Pancreta
φωτο αρχείου
 
Δύο νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Κρήτη επιβεβαίωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ - Στα επτά έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Μεσαρά, όπου σήμερα Δευτέρα θα βρεθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Αναφορικά με τα χθεσινά κρούσματα, πρόκειται για μία 32χρονη γυναίκα από τα Χανιά η οποία προσήλθε στο νοσοκομείο με ήπια συμπτωματολογία και μετά το σχετικό τεστ επιβεβαιώθηκε ότι νοσεί από τον ιό.

Η 32χρονη βρίσκεται σε καλή κατάσταση και είναι σε κατ'οίκον περιορισμό, ενώ σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για συγγενή επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά έναν Βρετανό τουρίστα στην Σητεία, ο οποίος βρέθηκε θετικός κατά την είσοδό του στη χώρα. Ο Βρετανός βρίσκεται σε καλή κατάσταση και αναμένεται να μεταφερθεί στο ξενοδοχείο καραντίνας της Χερσονήσου.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη Μεσαρά

Στο μεταξύ, σε συναγερμό βρίσκεται ο Δήμος Φαιστού και ο ΕΟΔΥ μετά το τελευταίο κρούσμα σε αντιδήμαρχο του Δήμου, καθώς χθες βρέθηκε θετικός και δεύτερος αιρετός του Δήμου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και δεύτερο στέλεχος της δημοτικής αρχής του Δήμου Φαιστού, και αυτήν την φορά αντιδήμαρχος ενώ τα συνολικά κρούσματα στην περιοχή τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν φτάσει τα επτά.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο σήμερα Δευτέρα αναμένεται κλιμάκιο το ΕΟΔΥ στην περιοχή το οποίο θα προχωρήσει σε δειγματοληπτικά τεστ, συνεχίζοντας παράλληλα την ιχνηλάτηση επαφών ήδη γνωστών κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, στην περιοχή έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής επτά κρούσματα: πρόκειται για ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που είχε έρθει διακοπές από την Αθήνα, δύο αντιδήμαρχοι του Δήμου Φαιστού, και ακόμα τρία άτομα στην περιοχή των Μοιρών.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, όλα τα δειγματοληπτικά τεστ που έγιναν σε αιρετούς και υπαλλήλους του Δήμου Φαιστού βγήκαν όλα αρνητικά, ωστόσο, λόγω της έντονης ανησυχίας που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή, εργαζόμενοι του Δήμου αλλά και πολίτες σπεύδουν μαζικά για τεστ. Παράλληλα, πολλές υπηρεσίες του Δήμου θα παραμείνουν κλειστές, σήμερα Δευτέρα, μετά από απόφαση του δημάρχου.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr