Σε συναγερμό βρίσκεται ο Δήμος Φαιστού μετά το τελευταίο κρούσμα σε αντιδήμαρχο του Δήμου, καθώς σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, βρέθηκε θετικός και δεύτερος αιρετός του Δήμου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και δεύτερο στέλεχος της δημοτικής αρχής του Δήμου Φαιστού, και αυτήν την φορά αντιδήμαρχος.

Ο αντιδήμαρχος έκανε τεστ το οποίο βγήκε θετικό καθώς παρουσίαζε ήπια συμπτωματολογία ενώ έχει ξεκινήσει και η ιχνηλάτηση των επαφών του.

Σημειώνεται ότι μετά την επιβεβαίωση τριών κρουσμάτων του ιού στον Δήμο Φαιστού (ένα ηλικιωμένο ζευγάρι κι ένας επίσης αντιδήμαρχος), στην περιοχή έχει σημάνει συναγερμός ενώ κάτοικοι και διοικητικά στελέχη σπεύδουν μαζικά να πραγματοποιήσουν τεστ.

Στην περιοχή έχει προκληθεί ανησυχία καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχαν βρεθεί σε θρησκευτικό πανηγύρι στην περιοχή και είχαν έρθει σε επαφή με αρκετό κόσμο ενώ οι αρχές έχουν συστήσει τοπικά στον οικισμό τον κατ’ οίκον περιορισμό όλων των κατοίκων. 

Μάλιστα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης αποφάσισε το Δημαρχείο να παραμείνει κλειστό αύριο Δευτέρα, 10 Αυγούστου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου:

«Κλειστός για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει τη Δευτέρα 10 Αυγούστου ο Δήμος Φαιστού, μετά την προβλεπόμενη έναρξη διαδικασίας ιχνηλάτησης κρούσματος από τον ΕΟΔΥ.

Με απόφαση του δημάρχου Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη και για προληπτικούς λόγους επίσης, το δημαρχείο Φαιστού έχει ήδη απολυμανθεί από την Παρασκευή, έπειτα από την εκδήλωση κρούσματος σε οικισμό του Δήμου.

Η απόφαση ελήφθη σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με το οποίο βρίσκεται σε διαρκείς επαφές ο Δήμος και ακολουθεί το τυπικό πρωτόκολλο ασφάλειας, όπως έχει εφαρμοστεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναμένονται σχετικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, αν και προς το παρών τονίζεται ότι δεν συντρέχει κάποιος λόγος άμεσης ανησυχίας, δεδομένων των υφιστάμενων συνθηκών.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, επισημαίνει προς όλους τους δημότες κι επισκέπτες την ατομική ευθύνη του καθένα:

«Είναι γεγονός πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό. Γι’ αυτό και οφείλουμε να δείξουμε την απαιτούμενη υπευθυνότητα προκειμένου να απολαύσουμε το υπόλοιπο του καλοκαιριού υγιείς. Έχουμε χρέος λοιπόν να αφυπνιστούμε και να κατανοήσουμε όλοι πως η τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων, είναι υποχρέωση όλων. Προσέχουμε, πλένουμε καλά τα χέρια μας, τηρούμε αποστάσεις και φοράμε μάσκα. Με τρεις απλές κινήσεις μπορούμε να περιορίσουμε τον ιό. Με την ευθύνη όλων μπορούμε να τον νικήσουμε»».


Πηγή: efsyn.gr