Covid 19: Τα κρούσματα στην Κρήτη σύμφωνα με τον επίσημο χάρτη - Ειδήσεις Pancreta

Αν και στην λίστα με την γεωγραφική κατανομή δεν υπάρχει η Κρήτη, στον χάρτη εμφανίζονται νέα κρούσματα

Θολό παραμένει το τοπίο σε ότι αφορά στην επίσημη ενημέρωση για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη, με τους δημοσιογράφους να υποδύονται τους «Σερλοκ Χολμς» για να μπορέσουν να δώσουν αναλυτική και συγκεκριμένη ενημέρωση στην τοπική κοινωνία.

Αν και σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 110 νέα κρούσματα, στην αναλυτική ενημέρωση της γεωγραφικής κατανομής δεν υπάρχει κανένα κρούσμα στην Κρήτη.

Όμως στην γραφική απεικόνιση της καθημερινής ενημέρωσης των κρουσμάτων η οποία αναρτάται στην κυβερνητική ιστοσελίδα https://covid19.gov.gr/ μέχρι σήμερα η Κρήτη εμφανίζεται με 58 κρούσματα.

Αν συνυπολογιστεί πως χθες στον ίδιο χάρτη υπήρχαν 48 κρούσματα στην Κρήτη, τότε προκύπτει μια αύξηση 10 κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο.

Να σημειωθεί πως η 7η ΥΠΕ Κρήτης, μέχρι χθες και σύμφωνα με τα «Χ.Ν.», έκανε λόγο για 30 κρούσματα στο νησί από την αρχή της πανδημίας, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπήρξαν άλλα 18 εισαγόμενα στα αεροδρόμια του νησιού, σύνολο 48 κρούσματα.

Το πώς προέκυψαν τα επιπλέον 10 που εμφανίστηκαν σήμερα στον χάρτη και όχι στην λίστα της γεωγραφικής κατανομής, σίγουρα το γνωρίζει η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας αλλά παραμένει ερώτημα το γιατί δεν επιτρέπεται στις Περιφερειακές Υγειονομικές Υπηρεσίες, όπως η 7η ΥΠΕ Κρήτης,  να εκδίδουν αναλυτική τοπική ενημέρωση.

Ναπολέων Σαραντίδης


Πηγή: flashnews.gr