Νεκρή γυναίκα από κορονοϊό στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου - Ειδήσεις Pancreta
Το δεύτερο θανατηφόρο περιστατικό από κορονοϊό σε νοσοκομείο της Κρήτης καταγράφηκε το βράδυ της Τετάρτης. Πρόκειται για μια 78χρονη γυναίκα που είχε μεταφερθεί με αεροδιακομιδή από τη Ρόδο το περασμένο Σάββατο (18 Ιουλίου) και έπασχε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Η γυναίκα νοσηλευόταν διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας covid-19 του Βενιζελείου Νοσοκομείου και παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

 
 

Πρόκειται για ελληνοαμερικανίδα με καταγωγή από τη Ρόδο, η οποία είχε έρθει πρόσφατα για διακοπές ενώ στις 14 Ιουλίου παρουσίασε πυρετό και αδιαθεσία. Αρχικά εισήχθη στο νοσοκομείο του νησιού ενώ τέσσερις μέρες αργότερα κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στο Ηράκλειο.

Πρόκειται για το 201ο θύμα της πανδημίας στη Ελλάδα ενώ για την Κρήτη είναι ο δεύτερος θάνατος από κορονοϊό μετά την απώλεια του Γερμανού καθηγητή 42χρονου Γερμανού καθηγητή Andreas Hilboll, στις 25 Μαρτίου. 

Συνολικά από την αρχή της πανδημίας στην Κρήτη έχουν καταγραφεί 41 κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με τη σελίδα του ΕΟΔΥ. Μέχρι την 1η Ιουλίου, οπότε ξεκίνησαν οι πτήσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια (Ηράκλειο και Χανιά) τα καταγεγραμμένα κρούσματα στο νησί ήταν 19. 

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr