Κατάληψη στο δημαρχείο Ηρακλείου από τους εργαζόμενους της ΠΟΕ ΟΤΑ<br /><br /> - Ειδήσεις Pancreta

Κατάληψη στο δημαρχείο Ηρακλείου πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ ΟΤΑ την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της γενικότερης κατάληψης όλων των δημαρχείων της χώρας από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι.

«Ο αγώνας όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά των νέων αντιλαϊκών μέτρων του τρίτου Μνημονίου που στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στην περαιτέρω μείωση των αποδοχών, στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, στην περικοπή των συντάξεων, στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και στην φοροεπιδρομή συνεχίζεται», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

Στόχος, των εργαζομένων είναι αφενός να ενημερωθούν αναλυτικά μέσα από γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις κ.λπ. για το τι προβλέπει η πρόταση της συγκυβέρνησης προς τους θεσμοτροϊκανούς με την οποία διαλύεται η κοινωνική ασφάλιση, με κύρια χαρακτηριστικά την μετατροπή των συντάξεων σε προνοιακά επιδόματα και την αλλαγή της δομής του ασφαλιστικού συστήματος από δημόσιο, κοινωνικό, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο σε ιδιωτικοοικονομικό και κεφαλαιοποιητικό, ώστε να προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο η αντίδρασή μας και η συμμετοχή στις κάθε μορφής κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι στους ΠΟΕ ΟΤΑ κλείνουν την ανακοίνωσή τους ως εξής «ο αγώνας συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή και αυτή τη φορά με την μαζική συμμετοχή τους στην 24ώρη γενική πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός και αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου συναντώνται αυτή την ώρα με τους εργαζόμενους που βρίσκονται στην κατάληψη του δημαρχείου.


Πηγή: neakriti