Κινητοποίηση έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, θα πραγματοποιήσουν την προσεχή Παρασκευή οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Επισιτισμού.

Η παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Ιουλίου, στις 10 το πρωΐ και θα παραδοθεί ψήφισμα με τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Ανάλογη κινητοποίηση θα πραγματοποιήσει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων - Μαγείρων Χανίων (Σωματείο Επισιτισμού) στα Χανιά, την Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 8 το απόγευμα στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου διεκδικούν μέτρα για την εξασφάλιση της εργασίας τους και τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών ενώ καταδικάζουν και το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, κάνοντας λόγο για «κατάπτυστο και χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο».

Η ανακοίνωση από το Σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού ν. Ηρακλείου:

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο για όλους και πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Μόνο μέσα από τα Σωματεία θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο να βρίσκονται έξω από το κτίριο της περιφέρειας Κρητης, την Παρασκευή, 10 Ιουλίου στις 10 π.μ.. εκεί, θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας και θα παραδοθεί το ψήφισμα με τις διεκδικήσεις μας.

Είναι σημαντικό να είναι είμαστε όλοι εκεί, να είμαστε όλοι μαζί. Μόνο έτσι μπορούμε να κερδίσουμε αυτόν τον άνισο αγώνα».

Η ανακοίνωση από τον Σύνδεσμο Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων - Μαγείρων Χανίων:

«Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων - Μαγείρων Χανίων (Σωματείο Επισιτισμού) καλεί όλους τους εργαζόμενους στην εστίαση, τους εποχικά εργαζόμενους που βιώνουν τις συνέπειες της νέας οικονομικής κρίσης να δώσουν μαζικό παρών στην διαδήλωση την Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 8 μ.μ στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Καταγγέλλουμε το κατάπτυστο και χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που επιδιώκει να βάλει στον γύψο τις διαδηλώσεις των εργαζομένων, που δημιουργεί τους όρους ώστε να ενταθεί η προβοκάτσια με στόχο τους αγώνες του εργατικού-λαϊκού κινήματος. 

Η κυβέρνηση της Ν.Δ συνεχίζοντας το έργο του ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε εμπόδια στην κήρυξη απεργίας , που μετέτρεψε σε «ιδιώνυμο» αδίκημα την δράση ενάντια στους πλειστηριασμούς εργατικών-λαϊκών κατοικιών ,προχωρά ένα βήμα παραπέρα, στον περιορισμό και απαγόρευση των διαδηλώσεων των σωματείων.

Την ίδια στιγμή που έχουν αφήσει στον αέρα, χωρίς κανένα εισόδημα χιλιάδες εποχικά εργαζόμενους στον Επισιτισμό-Τουρισμό και στις μεταφορές,νομοθετούν την απαγόρευση των διαδηλώσεων. Γνωρίζουν πολύ καλά για τις δεκάδες καταγγελίες που έρχονται καθημερινά στα σωματεία ,στην επιθεώρηση εργασίας και αφορούν απλήρωτες υπερωρίες, μη καταβολή δεδουλευμένων και του Δώρου του Πάσχα. Αντί να πάρουν μέτρα ώστε να τερματιστεί η εργασιακή ζούγκλα, αντί να νομοθετήσουν ώστε οι εργαζόμενοι να μην μείνουν χωρίς εισόδημα, θωρακίζουν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Την ίδια στιγμή που λιποθυμούν παιδιά συναδέλφων από την πείνα, δίνουν στην αστυνομία το δικαίωμα να αποφασίζει για το ποια διαδήλωση είναι νόμιμη και ποια παράνομη. Ανοίγουν τον δρόμο για ένταση της προβοκάτσιας με προφανή στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων.

Ξεκαθαρίζουμε ότι το εργατικό λαϊκό κίνημα θα αφήσει και αυτό το νομοσχέδιο στα χαρτιά! Καλούμε όλα τα σωματεία του Νομού μας, κάθε τίμιο συνδικαλιστή σε κοινή συμπόρευση, ώστε να ματαιωθούν τα σχέδια των κυβερνήσεων που θέλουν τον λαό στην γωνία να δέχεται απαθής τα χτυπήματα που του ετοιμάζουν! 

Η λύση βρίσκεται στο δυνάμωμα των αγώνων μας, στην μαζικοποίηση των σωματείων μας».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr