Στην Κρήτη ο Κικίλιας, στους δρόμους οι εργαζόμενοι στην Υγεία - Ειδήσεις Pancreta

Με διαμαρτυρίες υποδέχθηκαν τον Βασίλη Κικίλια οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ

 
Με πρώτο σταθμό την 7η ΔΥΠΕ Κρήτης, ξεκίνησε η περιοδεία του υπουργού Υγείας Β. Κικίλια στην Κρήτη. Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την διοικήτρια της ΥΠΕ ενώ στην συνέχεια βρέθηκε στο ΠΑΓΝΗ, όπου εργαζόμενοι του νοσοκομείου τον υποδέχθηκαν με πανό και διαμαρτυρίες.

Ο κ. Κικίλιας έφτασε στο Ηράκλειο το πρωΐ της Παρασκευής και στις 10 το πρωΐ βρέθηκε στην 7η ΥΠΕ Κρήτης όπου συμμετείχε σε σύσκεψη, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, της διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ, κας Μπορμουδάκη και φορέων του Ηρακλείου.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «πετύχαμε στον πρώτο κύκλο και προστατέψαμε τους ανθρώπους μας» και επανέλαβε ότι «πρώτη και μόνη προτεραιότητα είναι η ανθρώπινη ζωή. Σε αυτό τον δεύτερο κύκλο θέλουμε να πάει καλά το νησί. Όλα τα νοσοκομεία του νησιού θα ενισχυθούν με νέες ΜΕΘ», σημείωσε μεταξύ άλλων, ο κ. Κικίλιας.

 

Σύσκεψη στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, υπό τον υπουργό Υγείας

Ο υπουργός τόνισε πως τους επόμενους μήνες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ηρακλείο θα δημιουργηθεί μια σύγχρονη Μονάδα Εντατικής θεραπείας. «Πρόκειται για μια ειδική μονάδα πρώτου ορόφου- ισογείου, με εξωτερική διασύνδεση και ασανσέρ», ανέφερε ο ίδιος.

 

Από την άφιξη του Βασίλη Κικίλια στην 7η ΥΠΕ Κρήτης

Επίσης μίλησε και για το άνοιγμα του Τουρισμού λέγοντας πως «όπως φτιάξαμε μια ωραία κουλτούρα, έτσι ζητάω και από τους τουρίστες μας να κάνουν το ίδιο πράγμα: να σεβαστούν τη χώρα μας και το πανέμορφο νησί μας. Ευχόμαστε στην Κρήτη καλή επιτυχία στην τουριστική περίοδο. Είμαστε σίγουροι ότι η χώρα και το νησί θα τα καταφέρει. Tο νησί έχει ανάγκη να κινηθεί και να λειτουργήσει την τουριστική περίοδο».

«Μπλόκο» εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ

Μπροστά σε εργαζομένους του ΠΑΓΝΗ βρέθηκε ο κ. Κικίλιας κατά την άφιξή του στο Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Οι εργαζόμενοι επισήμαναν στον υπουργό τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, ακόμα και σε ατομικά μέσα προστασίας που αντιμετωπίζουν ενώ ζήτησαν για μια ακόμη μαζικές προσλήψεις και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Ο Βασίλης Κικίλιας από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι οι εργαζόμενοι που προσελήφθησαν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού θα μονιμοποιηθούν. Προανήγγειλε ακόμη νέο νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια περίθαλψη η οποία απευθύνεται σε όλους όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

Με διαμαρτυρίες υποδέχθηκαν τον Βασίλη Κικίλια οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ κήρυξε 4ωρη στάση εργασίας, την Παρασκευή 3 Ιουλίου από τις 11πμ έως τις 3μμ, ενόψει της επίσκεψης του υπουργού Υγείας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρονται τα εξής:

«Η επίσκεψη του υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο μας αποτελεί πρόκληση!

Το υπουργείο και ο υπουργός γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες υγείας δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για την αντιμετώπιση της επιδημίας κορονοϊού, παρόλο τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, ακόμα και σε ατομικά μέσα προστασίας. Ήδη εργαζόμαστε μέσα σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης, με αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, για την επαναφορά του νοσοκομείου στην κανονικότητα.

Γνωρίζουν πολύ καλά τις πολιτικές ευθύνες που έχουν για αυτές τις τεράστιες ελλείψεις οι οποίες δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με προσλήψεις επικουρικών υγειονομικών -που καλύπτουν προσωρινά μικρό μόνο μέρος των χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων.

Και εμείς οι εργαζόμενοι γνωρίζουμε και δε θα επιτρέψουμε την σταδιακή απαλλαγή του κράτους από την ευθύνη για καθολική παροχή δωρεάν περίθαλψης, που επιδιώκεται με την επίκληση της ατομικής ευθύνης και με την επέκταση των συμπράξεων του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα υγείας, οδηγώντας σε αύξηση της οικονομικής επιβάρυνσης των ασθενών.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ προκηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας,  την Παρασκευή 3 Ιουλίου από τις 11πμ έως τις 3μμ και παράσταση διαμαρτυρίας στο κεντρικό σαλόνι του νοσοκομείου.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας. Ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό των μονάδων ΠΦΥ, ώστε να λειτουργούν πλήρως σε 24ωρη βάση.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, κλπ.). Ανάκληση της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
  • Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση».

Πηγή: efsyn.gr