Κλείνουν τα καταστήματα διασκέδασης σε Ηράκλειο και Αγ. Νικόλαο - Ειδήσεις Pancreta
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
 
Στο κλείσιμο όλων των επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης, διαμαρτυρόμενοι για τα δυσβάσταχτα μέτρα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση στα καταστήματα του κλάδου, προχωρούν επιχειρηματίες σε Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο.

Ο Σύλλογος Εστίασης και Διασκέδασης Αγίου Νικολάου προτείνει στα μέλη του  το κλείσιμο όλων των επιχειρήσεων την Πέμπτη 2 Ιουλίου από τις 6:00 πμ μέχρι τις 6:00 πμ της Παρασκευής 3 Ιουλίου.

Τα αιτήματα του συλλόγου όπως καταγράφηκαν στην γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε είναι τα εξής:

  1. Μείωση σε εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές  
  2. Μείωση ενοικίων μέχρι τον Απρίλιο  του 2021
  3. Μηδενικα τέλη κοινόχρηστων χώρων 
  4. Ενιαίο ΦΠΑ στο 6% εως τον Απρίλιο του 2021
  5. Επαναπροσδιορισμος του μέτρου 2τμ ανά άτομο
  6. Εύκολη πρόσβαση στις χρηματοδοτήσεις  του τραπεζικού συστήματος.

«Τέλος εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στους συναδέλφους μας και στον αντίστοιχο σύλλογο του Ηρακλείου. Η δίκαιη λοιπόν διαμαρτυρία για τα δυσβάσταχτα μέτρα της κυβέρνησης μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και έτοιμους να δηλώσουμε με εμφατικό τρόπο την στήριξη μας σαν πόλη και σύλλογος ,κλείνοντας παράλληλα και εμεις τις επιχείρησεις μας . Η καθημερινή ανασφάλεια στον τομέα μας, σε συνδυασμό με τα δυσβάσταχτα μέτρα και  την τεράστια ζημιά που έχουμε υποστεί τους τελευταίους μήνες,δεν αφήνει πολλά περιθώρια στο να καταστήσουμε τις επιχειρήσεις μας βιώσιμες», αναφέρει ο Σύλλογος.

Κλειστά καταστήματα και στο Ηράκλειο

Ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου (ΣΕΕΔΝΗ), καλεί όλους τους επαγγελματίες καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος, να προχωρήσουν σε 24ωρο κλείσιμο των επιχειρήσεών τους, την Πέμπτη 2 Ιουλίου (από τις 6 π.μ), ως ένδειξη διαμαρτυρίας για όλα τα “ανοιχτά” θέματα που ταλανίζουν τις επιχειρήσεις του κλάδου.

«Συμμετέχουμε όλοι μαζί για το δικό μας καλό», αναφέρεται στην ανακοίνωση του συνδέσμου.

Οι επιχειρηματίες καφέ-μπαρ είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι για το μέλλον των καταστημάτων τους, καθώς όπως αναφέρουν τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί καθιστούν τις επιχειρήσεις τους μη βιώσιμες.

Παράλληλα θέλουν να διαμαρτυρηθούν για «την αναστάτωση σε βαθμό τρομοκρατίας» που προκαλούν οι συνεχής έλεγχοι των αρχών για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που έχει οδηγήσει τους επιχειρηματίες σε φόβο και περαιτέρω επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης.

Παράλληλα, την κινητοποίηση στηρίζει και η ΟΒΕΝΗ η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) με αφορμή τους αυστηρούς ελέγχους που διενεργήθηκαν και τα τσουχτερά πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε καταστήματα εστίασης στο Ηράκλειο, τάσσεται υπέρ των επαγγελματιών του κλάδου Επισιτισμού και Διασκέδασης.

Τα μέτρα που σκοπό έχουν την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωναϊού έχουν εφαρμοστεί από την πλειοψηφία των επαγγελματιών.

Η λήψη μέτρων εισπρακτικού χαρακτήρα σε αυτή την δύσκολη εποχή που οι επισιτιστικές επιχειρήσεις έχουν μπει σε μία περίοδο αναδιοργάνωσης, ψάχνοντας την ιδανική λύση για την επιβίωση τους, θα αποτελέσει τη χαριστική βολή οδηγώντας σε περισσότερα λουκέτα και αύξηση της ανεργίας.

Η ΟΕΒΕΝΗ καλεί τους επιχειρηματίες να σεβαστούν το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει τεθεί για την προστασία της δημόσιας υγείας και την πολιτεία να διενεργεί προληπτικούς και όχι τιμωρητικούς – εισπρακτικούς ελέγχους».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr