Τουρισμός-Κρήτη: Από Ιούλιο και βλέπουμε τα ξενοδοχεία - Ειδήσεις Pancreta
Μόνο τυπικά φαίνεται ότι ανοίγει ο Τουρισμός στην Κρήτη, καθώς πολλά ξενοδοχεία δεν θα ανοίξουν πριν τον Ιούλιο, από τη στιγμή που δεν έχουν ξεκινήσει οι πτήσεις, ενώ πολλά είναι τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα που δεν θα ανοίξουν καθόλου φέτος.

Όπως αναφέρει στην «Εφ.Συν.» που κυκλοφορεί σήμερα ο Νίκος Χαλκιαδάκης, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου: «Τυπικά από σήμερα μπορούμε να ανοίξουμε όλοι. Ωστόσο, δεν πρόκειται να ανοίξει κανείς καθώς είναι δώρον-άδωρο εφόσον δεν έχουν ξεκινήσει οι πτήσεις και πρακτικά δεν υπάρχει αντικείμενο λειτουργίας», ενώ ο ίδιος εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις και για τον Ιούλιο. Όπως εξηγεί ο ίδιος, «εταιρείες με 4 ή 5 ξενοδοχεία στην Κρήτη θα ανοίξουν μόνο το ένα ή τα δύο και θα κινηθούν βλέποντας και κάνοντας».

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο των ξενοδοχείων «Aldemar Hotels», Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, ο όμιλος θα ανοίξει σε αυτή την φάση ένα ξενοδοχείο στην Κρήτη και άλλο ένα στην Πελοπόννησο και ανάλογα τη ζήτηση θα ενεργοποιηθεί και το δεύτερο ξενοδοχείου του Ομίλου στην Κρήτη, όπως σημειώνει. Μάλιστα ο όμιλος με αφορμή τα νέα δεδομένα, θα μπορεί να διαχειριστεί πιθανά κρούσματα του Covid 19 και εντός του χώρου, αφού κάποια κτίρια θα λειτουργήσουν και ως απομόνωση μέχρι να τα αναλάβουν οι υγειονομικές αρχές της χώρας, όπως τονίζει ο κ. Αγγελόπουλος. «Εξαντλούμε τα πρωτόκολλα υγιεινής και βάζουμε με τον τρόπο αυτό περισσότερες δικλίδες ασφαλείας» εξηγεί ο κ. Αγγελόπουλος.

Ο προβληματισμός που υπάρχει στον τουριστικό κόσμο έχει να κάνει με τις προκρατήσεις που υπάρχουν και αν αυτές θα συνεχίσουν να παραμένουν ενεργές για το επόμενο διάστημα. Όπως εκτιμά ο Μιχάλης Βαμιεδάκης ιδρυτής της ξενοδοχειακής επιχείρησης «Vita Hotels» και του ταξιδιωτικού πρακτορείου Deltanet Travel», το 1/3 των ξενοδοχείων στην Κρήτη θα μείνουν κλειστά εφέτος.

Ο κρητικός επιχειρηματίας σημειώνει, ότι η γερμανική αγορά, που είναι η κύρια για το νησί, με βάση τις πτήσεις που έχουν ανακοινωθεί, θα έχει άμεση επίδραση στη ροή των γερμανών τουριστών για την Κρήτη. «Πέρυσι ήλθαν από Γερμανία περίπου 900.000 επισκέπτες, ενώ εφέτος θα έχουμε από 150.000 έως 350.000 επισκέπτες στην καλύτερη περίπτωση».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρεθύμνου Μανόλης Τσακαλάκης, εκφράζει την αγωνία του για την τρέχουσα περίοδο, καθώς, όπως λέει, ακόμα θολό παραμένει το τοπίο από τους διεθνείς τουριστικούς πράκτορες. «Οι μεν κρητικοί ξενοδόχοι ρωτούν τους Tour Operator's, τι κόσμο θα στείλουν στο νησί, οι δε Tour Operator's απαντούν στους κρητικούς επιχειρηματίες, ανοίξτε και βλέπουμε». Σε κάθε περίπτωση η 1η Ιουλίου φαίνεται πως θα είναι καταληκτική ημερομηνία για όσους τελικά θα αποφασίσουν να ανοίξουν ή όχι τις μονάδες τους στο νησί, αλλά και το που θα κάτσει συνολικά η "μπίλια" των αφίξεων για την Κρήτη.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr