Σχεδιάζεται μελέτη για τη διασπορά του κορονοϊού στην Κρήτη - Ειδήσεις Pancreta
Πρόταση για χρηματοδότηση έρευνας για τη διασπορά του κορονοϊού στην Κρήτη, κατέθεσε το Πανεπιστήμιο Κρήτης στην Περιφέρεια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», πρόκειται για μία οροεπιδημιολογική μελέτη για να διαπιστωθεί σε ποιο βαθμό έχει προσβληθεί από τον ιό ο πληθυσμός της Κρήτης και να εκτιμηθεί κατά πόσο έχουν αναπτυχθεί αντισώματα στον πληθυσμό.

Η πρόταση, η οποία σύμφωνα με την εφημερίδα κρίνεται θετική από την Περιφέρεια, είναι να συμμετέχουν 1260 άτομα, τα 1060 θα είναι γενικός πληθυσμός και τα 200 εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας ενώ πρόκειται για την πρώτη μεγάλη έρευνα που θα γίνει για αυτό το σκοπό στην χώρα μας και αναμένεται να αποτελέσει και πιλότο για άλλες περιοχές.

Στην έρευνα συμμετέχουν το Εργαστήριο Κλινικής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης με επικεφαλής τον καθηγητή Γιώργο Σουρβίνο, το Εργαστήριο Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής με επικεφαλής τον καθηγητή Χρήστο Λιονή και το Εργαστήριο Βιοστατιστικής με τους καθηγητές Ευάγγελο Κριτσωτάκη και Γρηγόρη Χλουβεράκη.

Συμμετέχει, επίσης, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης ενώ θα συμβάλλουν και οι ιατρικοί σύλλογοι του νησιού.

Με πληροφορίες από την «Πατρίς»

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr