Σε "θέση μάχης" βρέθηκαν σήμερα οι φορείς του Ηρακλείου - Ειδήσεις Pancreta

Στην πλατεία Ελευθερίας ένωσαν σήμερα  τις φωνές τους επιστημονικοί φορείς (δικηγόροι,γιατροί,φαρμακοποιοί, συμβολαιογράφοι κ.α) ,ελεύθεροι επαγγελματίες και φοροτεχνικοί, ανταποκρινόμενοι  στο κάλεσμα της ΓΣΕΒΕΕ και της Π.Ο.Φ.Ε.Ε ενάντια στο ασφαλιστικό.

Ενώ ακολούθησε και πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης  .

Μάλιστα λίγο πριν κατευθυνθούν προς της Πλατεία, δικηγόροι, γιατροί ,οδοντίατροι, κτηνίατροι ,συμβολαιογράφοι, ανέλυσαν διεξοδικά σε συνέντευξη τύπου τα αιτήματα τους, τι ζητάνε από την κυβέρνηση και μέχρι που είναι αποφασισμένοι να φθάσουν.

Μεταξύ άλλων έστειλαν ένα ηχηρό όχι στην απορρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, σε μία προσπάθεια από τους ίδιους να περισώσουν και να προστατεύσουν το Ε.Τ.Α.Α όσο και ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα τα οποία πλήττονται με βάση τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου.

Στην συνέντευξη τύπου έκαναν λόγο επισης για καταστροφική ισοπέδωση ενός υγιούς και ισχυρού ταμείου αλλά συνάμα και για πρωτοφανή κεφαλικό φόρο ο οποίος όπως πρόσθεσαν προκαλεί τεράστιες ανισότητες ζητώντας την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.

Νωρίτερα συναντήθηκαν και με το Περιφερειάρχη Κρήτης στον οποίο και επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Αναλυτικότερα οι φορείς που έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν  στην σημερινή διαμαρτυρία είναι η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου, η Ένωση  Φοροτεχνικών  Ελευθέρων Επαγγελματιών Ηρακλείου το ΟΕΕ/ΤΑΚ,το ΤΕΕ/ΤΑΚ ,το ΔΣΗ ,ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου ,ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου ,ο Οδοντιατρικός Σύλλογο Ηρακλείου ,ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Κρήτης  και  οι ελεύθερους επαγγελματίες.

Να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της σημερινής διαμαρτυρίας με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν   τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ/ ΠΕΔΥ σε όλη τη χώρα και θα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ- ΠΕΔΥ) ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην πανελλαδική 4ωρη στάση εργασίας, σήμερα  από τις 11π.μ. έως τις 3μ.μ., που έχει προκηρύξει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).


Πηγή: neakriti