Κλειστός για το κοινό ο Κούλες λόγω του κορονοϊού - Ειδήσεις Pancreta
Στην απαγόρευση κυκλοφορίας στον βόρειο λιμενοβραχίονα λιμένα Ηρακλείου, προχώρησε από σήμερα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Η απαγόρευση τίθεται σε ισχύ από τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής και θα διαρκέσει όσο χρονικό διάστημα επιβάλλονται μέτρα προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού.

«Ο λιμενοβραχίονας έκλεινε με τη δύση του ηλίου και ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι με τη συνεργασία των πολιτών. Τις τελευταίες δύο ημέρες, όμως, τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά, καθώς υπήρξε στιγμή που στον λιμενοβραχίονα κυκλοφορούσαν ταυτόχρονα δύο χιλιάδες άτομα. Αποφασίσαμε να κλείσουμε το λιμενοβραχίονα, προκειμένου να προστατεύσουμε τον κόσμο καθώς δημιουργούνταν προϋποθέσεις συνωστισμού», ανέφερε ο λιμενάρχης Ηρακλείου Ευθύμης Δουβής.

Ο κ. Δουβής εξήγησε ότι όλο αυτό το διάστημα οι πολίτες ήταν συνεργάσιμοι και όλοι είχαν μαζί τους τα απαραίτητα αποδεικτικά και τις ταυτότητές τους «όμως οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν οδήγησαν, πιθανόν, περισσότερους συμπολίτες έξω από τα σπίτια έστω και για λίγη ώρα. Ο λιμενοβραχίονας είναι ένα σημείο όπου ο κόσμος συνηθίζει να περπατάει, όμως αυτή τη στιγμή είναι κάτι που δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβαίνει αφού έχει τέτοια μαζικότητα».

Η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο λιμένα, εφόσον η μετακίνησή τους πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων και δεν θίγονται τα περιοριστικά μέτρα αναφορικά με τη μείωση του κινδύνου διασποράς του ιού.

Σύμφωνα με τη λιμενική αρχή, η απόφαση αυτή πάρθηκε καθώς τις τελευταίες ημέρες υπήρχε καθημερινά αρκετός κόσμος στο σημείο επικαλούμενος άθληση ενώ σημειώνεται ότι οι παραβάτες υπόκεινται και στις κυρώσεις του άρθρου 157 του ν.δ. 187/73 (Α’ 261).

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr