Στο Λονδίνο ο μικρός Μάνος – Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης - Ειδήσεις Pancreta

Με τις ευχές όλων να επιστρέψει νικητής στο σπίτι του αναχώρησε χθες το απόγευμα για το Λονδίνο, όπου πρόκειται να υποβληθεί σε λεπτή χειρουργική επέμβαση σε εξειδικευμένο νοσοκομείο, ο 8χρονος μαθητής από το Χουδέτσι Ηρακλείου, που συγκίνησε και κινητοποίησε την τοπική κοινωνία και όχι μόνο με την περιπέτειά του.
Ο μικρός μαθητής του Δημοτικού διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο και έπρεπε να υποβληθεί σε εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση. Γι’ αυτό χρειαζόταν να μεταφερθεί στο Λονδίνο.
Για το μικρό Μάνο το ταξίδι αυτό έγινε εφικτό χάρη στην κινητοποίηση του κόσμου που δεν έμεινε ασυγκίνητος από τη μάχη ζωής που δίνει ο ίδιος και η οικογένειά του. Στο πλευρό του θα βρεθούν απόψε μεγάλοι και δημοφιλείς καλλιτέχνες της Κρήτης που ένωσαν τις φωνές τους στη συναυλία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ, στο κινηματοθέατρο Αστόρια, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τον 8χρονο μαθητή. Το παρόν θα δώσουν οι Ross Daly, Βασιλης Σταυρακακης, Ψαραντώνης, Ψαρογιώργης, Γιώργος Μανωλάκης, Στέλιος Πετράκης , Αντώνης Σταυρακάκης, Γιώργος Σταυρακάκης, Κέλυ Θωμά, Αντωνης Ξυλούρης και Μπάμπης Κακεπάκης. Η συμμετοχή τους είναι αφιλοκερδής, το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ και όλα τα έσοδα θα δοθούν για την κάλυψη των εξόδων της νοσηλείας και της αποκατάστασής του.
Η αποψινή συναυλία είναι μία ακόμη δράση αλληλεγγύης στον αγώνα που δίνει ο μικρός μαθητής του Δημοτικού για τη ζωή του. Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η περιπέτεια της υγείας του, η κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας ήταν άμεση και γρήγορα δημιουργήθηκε ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης που ξεπέρασε ακόμη και τα όρια της Κρήτης. Σε αυτό συνέβαλαν και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το facebook, όπου δημιουργήθηκαν ειδικές σελίδες για τη συναυλία, αλλά και για τον έρανο αγάπης που διοργανώθηκε για τη συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας. Οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης συνεχίζονται αύριο με έναν φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου στο Θραψανό, χωριό από το οποίο έλκει εν μέρει την καταγωγή του ο μικρός Μάνος. Ο αγώνας θα γίνει ανάμεσα στην τοπική ομάδα Ανθεστίων και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, γνωστά ονόματα, μεταξύ των οποίων οι Νίκος Νιόπλιας, Νίκος Μαχλάς, Θανάσης Κολιτσιδάκης, Πέτρος Μαρινάκης και Γιάννης Νικηφόρος. Το εισιτήριο θα είναι και πάλι 10 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν στην οικογένεια.
Τη μάχη ζωής του 8χρονου γνωστοποίησαν οι δάσκαλοί του στο Δημοτικό Σχολείο Χουδετσίου που απηύθυναν κάλεσμα για οικονομική βοήθεια. Την πρωτοβουλία γνωστοποίησαν με κοινή τους ανακοίνωση οι τρεις Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Ηρακλείου «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος», «Νίκος Καζαντζάκης» και «Φαιστός». Για τη συγκέντρωση χρημάτων έχει ανοιχθεί λογαριασμός στην Τράπεζα Πειραιώς στα ονόματα Μαλλιωτάκης Εμμανουήλ και Μαλλιωτάκης Μαρίνος.


Πηγή: ert.gr