Κλειστά τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας σε πολλές περιοχές της Κρήτης - Ειδήσεις Pancreta
Flashnews.gr
 
Την απόφαση να μην ανοίξουν τα σχολεία αύριο, Τετάρτη, πήραν αρκετοί δήμαρχοι της Κρήτης, κυρίως των δήμων οι οποίοι επλήγησαν περισσότερο από την κακοκαιρία. Μετάθεση εξετάσεων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ο Δήμος Γόρτυνας ανακοίνωσε ότι, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, όλες οι σχολικές μονάδες (Βρεφικός, Παιδικοί Σταθμοί, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου.

Κανονικά θα λειτουργήσουν, αύριο Τετάρτη, τα σχολεία εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ηρακλείου, τόσο οι βρεφονηπιακοί σταθμοί όσο και τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Δεν θα λειτουργήσει το κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζονται τα 4ο Γυμνάσιο και 4ο Λύκειο Ηρακλείου, λόγω προβλήματος στον καυστήρα θέρμανσης.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία από αύριο μέχρι και την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου τα σχολεία του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, σύμφωνα με το Δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη, λόγω προβλημάτων που έχουν καταγραφεί σε σχολικές υποδομές αλλά και λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών στον Δήμο.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή του Δήμου Αμαρίου να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου την Τετάρτη 08-01-2020 προκειμένου να αποφευχθεί ατύχημα κατά την μεταφορά των μαθητών.

Με απόφαση του δημάρχου Μυλοποτάμου κ.Δημήτρη Κόκκινου, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Μυλοποτάμου, δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 8 Ιανούαρίου 2020 λόγω ψύχους και έντονων καιρικών φαινομένων.

Στο Ρέθυμνο επίσης δε θα ανοίξει την Τετάρτη ο ο παιδικός σταθμός, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο, ενώ σύμφωνα με την απόφαση του Δημάρχου, το Γυμνάσιο και το Λύκειο θα λειτουργήσουν κανονικά. 

Κλειστός θα είναι αύριο και ο παιδικός σταθμός του Δήμου Ανωγείων ενώ το Γυμνάσιο και Λύκειο Ανωγείων θα λειτουργήσει κανονικά.

Μετάθεση εξετάσεων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Μετάθεση των εξετάσεων που επρόκειτο να γίνουν το διήμερο 7/1-8/1 αποφάσισε η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα, εξαιτίας της δυσκολίας, έως αδυναμίας, των φοιτητών να μετακινηθούν λόγω καιρού.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής: «Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που προκαλούν απαγορευτικό απόπλου και ματαιούμενες πτήσεις από και προς την Κρήτη, συστήνεται στα ακαδημαϊκά Τμήματα να μεταθέσουν για το τέλος της εξεταστικής περιόδου τις προγραμματισμένες εξετάσεις για την Τρίτη 7 Ιανουαρίου και την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου. Η υπόλοιπη λειτουργία του Πανεπιστημίου δεν επηρεάζεται».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr