Άρση του απαγορευτικού, υποχωρεί η κακοκαιρία - Ειδήσεις Pancreta
Υποχωρούν σταδιακά οι θυελλώδεις άνεμοι οι οποίοι «έδεσαν» τα πλοία στα λιμάνια της Κρήτης, καθώς από τις 10 το πρωΐ ξεκίνησαν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Βελτιωμένος ο καιρός την Πρωτοχρονιά.

Ήδη από το λιμάνι του Πειραιά απέπλευσαν το «Κνωσσός Palace» και το «Blue Horizon» για Ηράκλειο και επίκειται ο απόπλους  του «Ελ. Βενιζέλος» για Σούδα.

Στις 12 το μεσημέρι θα γίνει ο απόπλους του «Blue Galaxy» από Σούδα και των «Φαιστός Palace» και «Κρήτη ΙΙ» από Ηράκλειο. Παράλληλα, το πλοίο «Πρεβέλη» με προορισμό τον Πειραιά μέσω Ανάφης, Σαντορίνης, Μήλου απέπλευσε στις 10:30 το πρωΐ από το Ηράκλειο.

Ελαφριά βελτίωση του καιρού την Πρωτοχρονιά

Υποχωρούν σταδιακά οι ισχυροί άνεμοι που συνόδευαν την κακοκαιρία «Ζηνοβία» και έφτασαν τοπικά στην Κρήτη και τα 9 μποφόρ καθηλώνοντας τα πλοία.

Στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ οι χιονοπτώσεις στα ορεινά θα συνεχιστούν. Ωστόσο αναμένεται βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιονόνερο και στα ορεινά χιονοπτώσεις που πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr