Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Κρήτη - Ειδήσεις Pancreta

Εγκλωβίστηκαν εκδρομείς στον Ομαλό

Έντονη ήταν η χιονόπτωση στον Ομαλό Χανίων, η οποία ξεκίνησε από την Κυριακή το πρωΐ. Δεκάδες εκδρομείς βρέθηκαν στα ορεινά των Λευκών Ορέων προκειμένου να απολαύσουν το χιόνι, ωστόσο όπως φάνηκε δεν ήταν προετοιμασμένοι κατάλληλα για τις καιρικές συνθήκες.

Οι εκδρομείς, χωρίς αλυσίδες, εγκλωβίστηκαν στην περιοχή ενώ το μηχάνημα το οποίο βρέθηκε στο σημείο για να καθαρίσει τα χιόνι, έπαθε βλάβη με αποτέλεσμα οι οδηγοί να μην μπορούν να φύγουν από την περιοχή.

Έτσι οι εκδρομείς που ανέμεναν στα αυτοκίνητά τους, ειδοποιήθηκαν από τους αρμόδιους φορείς να διανυκτερεύσουν το βράδυ σε δωμάτια στον Ομαλό μέχρι να ηρεμήσει ο καιρός. Σημειώνεται ότι ο δρόμος για τον Ομαλό έχει ανοίξει σήμερα, ωστόσο επειδή η χιονόπτωση είναι συνεχής, ο δρόμος κλείνει συνεχώς.

Κατολισθήσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο

Κατολισθήσεις έχουν προκύψει σε διάφορα σημεία του επαρχιακού δικτύου στον Δήμο Πλατανιά.

Κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί σε σημεία όπως Βουκολιές, Φωτακάδο, Ρούματα, Κακόπετρο, Μεσαύλια, με τους οδηγούς να καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κισσάμου, το παραλιακό μέτωπο της περιοχής έχει υποστεί αρκετές ζημιές ενώ έχουν σημειωθεί και κατολισθήσεις σε επαρχιακούς δρόμους. 

Συγκεκριμένα, ο δρόμος από Κάμπους προ Κεραμωτή, Αμυγδαλοκεφάλι και Λιβάδεια είναι κλειστός καθώς, έχουν πέσει μεγάλες πέτρες στο οδόστρωμα ενώ μηχανήματα του δήμου βρίσκονται στην περιοχή για να τις απομακρύνουν. 

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αποκορώνου, Χαράλαμπο Κουκιανάκη, στις Καλύβες, έσπασαν βράχοι αλλά και πλάκες στον παραλιακό δρόμο.

Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση στην πόλη, καθώς και σε άλλες περιοχές των Χανίων.

Χωρίς ρεύμα έμειναν σημεία στις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου, Εθνικής Αντιστάσεως, Παλαιστίνης και Θερμοπυλών, ενώ βλάβες αναφέρθηκαν στα Κεραμειά, στις Μουρνιές και στον Κουμπέ.

Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, εργάζονται για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Με ανακοίνωσή της η Πολιτική Προστασία Χανίων καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, καθώς για το επόμενο διάστημα προβλέπονται ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Έπεσε από το πλοίο λόγω της θαλασσοταραχής

Ένας 55χρονος ναύτης κινδύνεψε χθες στο λιμάνι Ρεθύμνου όταν, προσπαθώντας να δέσει τους κάβους, έπεσε στη θάλασσα.

Η πτώση σημειώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων και της θαλασσοταραχής ενώ άμεσα σήμανε συναγερμός στο πλοίο και ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

Τελικά ο 55χρονος κατάφερε να βγει στη στεριά και άμεσα μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου για εξετάσεις, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του.

Ηράκλειο: Μέτρα για τους άστεγους ενόψει κακοκαιρίας

Ο Δήμος Ηρακλείου, με αφορμή το έκτακτο Δελτίο της Ε.Μ.Υ για έντονη κακοκαιρία, προχωρά στα παρακάτω μέτρα, με στόχο την προστασία των αστέγων:

  • 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Αστέγων, με δυνατότητα διανυκτέρευσης (Λ. Ικάρου - έναντι της ΣΕΑΠ) από το Σάββατο 28/12/2019 και ώρα 7 μ.μ ως και τη Δευτέρα 30/12/2019 07.00 π.μ.
  • Λειτουργία Ομάδας παρέμβασης στο δρόμο με τη συνεργασία και υποστήριξη του γραφείου Πολιτικής Προστασίας και της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Ηρακλείου. Η ομάδα θα πραγματοποιήσει επιτόπιες παρεμβάσεις στα σημεία που βρίσκονται οι άστεγοι προκειμένου να τους ενημερώσουν για τα μέτρα του Δήμου, τις παρεχόμενες υπηρεσίες καθώς και για τους χώρους που μπορούν να προστατευθούν. Παράλληλα, θα διανέμονται κουβέρτες και υπνόσακοι.
  • Θα τεθούν σε λειτουργία όλα τα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕΚΟΙΦ/ΑΠΗ) την Κυριακή 29/12/2019 από 09.00 π.μ ως 10.00 μ.μ. για την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών που θα έχουν ανάγκη από ένα ζεστό περιβάλλον.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των έκτακτων καιρικών φαινομένων, θα λειτουργούν τηλεφωνικές γραμμές επικοινωνίας, ως εξής: 2813 409 409 (τηλ. αιτημάτων Δ. Ηρακλείου), 2813.409 500 Δημοτική Αστυνομία, Κυριακή 11.00 π.μ. ως και 6 μ.μ.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr