ΕΚΑΒ Κρήτης: Επτά χρόνια από το τραγικό δυστύχημα - Ειδήσεις Pancreta

Επτά χρόνια πέρασαν από το τραγικό τροχαίο δυστύχημα με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Κρήτης, στην εθνική οδό Ηρακλείου- Ρεθύμνου, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, όπου έχασαν την ζωή τους ο Δημήτρης Βουρβαχάκης και ο Βαγγέλης Κελαράκης, στελέχη του ΕΚΑΒ Κρήτης. Από το φλεγόμενο όχημα είχε καταφέρει να διασωθεί ο οδηγός, μετά από βοήθεια του Βουρβαχάκη.

Ήταν 12 Δεκεμβρίου του 2012 όταν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο οδηγούσε ο Νίκος Μυρωδιάς, με συνεπιβάτες τα στελέχη του ΕΚΑΒ Βουρβαχάκη και Κελαράκη, συγκρούστηκε με ένα φορτηγάκι το οποίο οδηγούσε μια 37χρονη γυναίκα, και τυλίχτηκε στις φλόγες, απανθρακώνοντας τους άτυχους συνοδηγούς. Ο οδηγός του ασθενοφόρου Νίκος Μυρωδιάς είχε διασωθεί, μετά από βοήθεια του Δημήτρη Βουρβαχάκη και διερχόμενων οδηγών.

Σημειώνεται ότι την τραγική εκείνη ημέρα, το πλήρωμα μετέβαινε στο Ρέθυμνο για να μιλήσουν σε σχολείο για τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος και συνολικά για την οδική ασφάλεια. Ένα θέμα στο οποίο ειδικά ο Δ. Βουρβαχάκης, είχε αφιερώσει άπλετο χρόνο από την επαγγελματική και προσωπική του ζωή. Το νήμα της ζωής του κόπηκε ακριβώς από τον ίδιο λόγο που στερεί τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας κάθε χρόνο στην Κρήτη.

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, είχε κρίνει ότι το ατύχημα προκλήθηκε με αποκλειστική υπαιτιότητα της 37χρονης οδηγού του άλλου οχήματος, επιβάλλοντάς της ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών με αναστολή, ενώ ο οδηγός του ασθενοφόρου Νίκος Μυρωδιάς, ταλαιπωρείται μέχρι σήμερα από το σοβαρό τραυματισμό του.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr