Κρήτη: Θετικοί υπό προϋποθέσεις οι δήμαρχοι για φιλοξενία προσφυγόπουλων - Ειδήσεις Pancreta

Στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης που συμμετείχε και ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, αποφασίστηκε η στήριξη στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, όμως θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες προϋποθέσεις όπως δομές και χρηματοδότηση στους Δήμους.

Το κύριο μέλημα τόσο του περιφερειάρχη Κρήτης όσο και των δημάρχων, είναι πως πρέπει να διασφαλιστούν οι πόροι για την φιλοξενία των προσφυγόπουλων.

Επίσης, τέθηκαν θέματα όπως ο τρόπος με το οποίο θα γίνει, με δημάρχους να θέτουν ως παράδειγμα την επιτυχία που έχει το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, το οποίο διαχειρίζονται οι Αναπτυξιακές του νησιού.

Παράλληλα τονίστηκε ότι πρόκειται για ευαίσθητη ομάδα ανθρώπων, καθώς πρόκειται για ανήλικους ενώ υπογραμμίστηκε ότι θα χρειαστεί εξειδικευμένο προσωπικό, με προσλήψεις εργαζομένων οι οποίοι θα μπορούν να στηρίξουν αυτές τις δομές.

Όπως και να 'χει, θα επιδιωχθεί συνάντηση με την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μχαηλίδου, προκειμένου να συζητηθούν λεπτομέρειες και να λυθούν οι προβληματισμοί των δημάρχων ενώ η οριστικοποίηση της απόφασης θα γίνει σε εκ νέου συνεδρίαση της ΠΕΔ, μετά την συνάντηση με την υφυπουργό.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr