Υπό κατάληψη τελεί από τη περασμένη Δευτέρα το Γυμνάσιο Χάρακα, από τους γονείς των μαθητών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την έλλειψη εκπαιδευτικών, αφού ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς υπηρετούν μόνο τρεις εκπαιδευτικοί.

Οι μαθητές παρακολουθούν καθημερινά μαθήματα για μία ή το πολύ δύο ώρες και αποχωρούν. Μετά και τις δεύτερες τοποθετήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, τοποθετήθηκαν στο σχολείο δύο εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν παρέμειναν, καθώς η μία εκπαιδευτικός αποχώρησε με άδεια ανατροφής τέκνου και ο δεύτερος δεν αποδέχτηκε την θέση.

Δεδομένου ότι η επόμενη φάση πρόσληψης αναπληρωτών θα πραγματοποιηθεί το νωρίτερο σε έναν μήνα, οι γονείς δηλώνουν αγανακτισμένοι για την κατάσταση που επικρατεί και ιδιαίτερα ανήσυχοι για την πορεία της σχολικής χρονιάς και τη πρόοδο των μαθητών.

Ζητούν επίσης τη συντήρηση του κλειστού γυμναστηρίου του σχολείου , το οποίο έχει σοβαρό πρόβλημα στατικότητας και είναι εξαιρετικά επικίνδυνο ώστε να φιλοξενήσει μαθητές , καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος να καταρρεύσει τμήμα της οροφής.

Κ. Βασιλάκης

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr