Την άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων του Δήμου Ηρακλείου για την εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους του ιστορικού κέντρου της πόλης ζητούν τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Κατοίκων της περιοχής. Μιλούν για αίσθηση εμπαιγμού από την πλευρά του Δήμου καθώς εδώ και 6 μήνες η ειλημμένη απόφαση δεν εφαρμόζεται.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση των κατοίκων αναφέρεται: 

Να υλοποιηθεί άμεσα το αίτημα των μόνιμων κατοίκων κέντρου για κατά προτεραιότητα θέσεις parking 

Την περασμένη εβδομάδα η 1η Τοπική Κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου απέστειλε στο Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο την υπ’ αριθμ. 44/2019 απόφασή της με την οποία υποστηρίζει το αίτημα των μόνιμων κατοίκων του κέντρου.

Όπως φαίνεται από το πρακτικό της συνεδρίασης, η απόφαση του συμβουλίου της κοινότητας πάρθηκε ομόφωνα.

Χαιρετίζουμε την απόφαση αυτή, που επιβεβαιώνει την αποδοχή του αιτήματός μας από όλες τις δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο και στις τοπικές κοινότητες Ηρακλείου, όπως αυτή είχε εκφραστεί και πριν από μήνες στην προεκλογική περίοδο, στις επαφές που είχαμε κάνει με αυτές.

Εκφράζουμε όμως τη δυσφορία μας για την καθυστέρηση των διαδικασιών υλοποίησης, (που έχουν ξεκινήσει εδώ και 6 μήνες!), γεγονός που οδηγεί πολλούς συμπολίτες μας (όπως ακούμε σε διάφορες συζητήσεις) να μην πιστεύουν πως η δημοτική αρχή έχει πραγματικά σκοπό να πραγματοποιήσει τα συμφωνηθέντα. Έχουν την αίσθηση πως εμπαίζονται.

Ζητούμε λοιπόν την επιτάχυνση των διαδικασιών από τη δημοτική αρχή. Αν δεν δούμε κάποια χειροπιαστά αποτελέσματα τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουμε οργάνωση κινητοποιήσεων μέσα από γενικές συνελεύσεις.

Η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων Κέντρου Ηρακλείου

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr