Προβλήματα από τους ισχυρούς νοτιάδες στην Κρήτη - Ειδήσεις Pancreta
Πτώσεις κλαδιών σημειώθηκαν στην εθνική οδό στην περιοχή του Αποκόρωνα Χανίων - Κόπηκε ο πυλώνας φωτισμού στο κολυμβητήριο Χανίων - Προβλήματα και στις πτήσεις.

Αρκετά προβλήματα δημιούργησαν οι ισχυροί νοτιάδες οι οποίοι πνέουν στο νησί από το πρωί της Παρασκευής, κυρίως στις μεταφορές.

Το μεγαλύτερο παρατηρείται στο αεροδρόμιο Ηρακλείου όπου ανά στιγμές τα αεροπλάνα δεν μπορούν να προσγειωθούν ή να απογειωθούν στο «Νίκος Καζαντζάκης».

Από το πρωί της Παρασκευής, έξι πτήσεις που αναμένονταν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, έκαναν εκτροπή σε αεροδρόμια των Χανίων, της Αθήνας αλλά και της Ρόδου.

Οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πρόβλημα και στο λιμάνι του Ηρακλείου καθώς το πρωί της Παρασκευής υπήρξε καθυστέρηση στον κατάπλου του πλοίου «Blue Horizon» της «Blue Star Ferries», το οποίο, για προληπτικούς λόγους, έδεσε με τη συνδρομή ρυμουλκού.

Παράλληλα, προβλήματα έχουν σημειωθεί και στην εθνική οδό, όπου σε αρκετά σημεία έχουν σημειωθεί πτώσεις κλαδιών, με κίνδυνο προς τους οδηγούς.

Ένα κλαδί έπεσε πάνω σε διερχόμενο όχημα, στις Βρύσσες του Αποκόρωνα, προκαλώντας υλικές ζημιές, χωρίς να τραυματίσει τον οδηγό. Στην ίδια περιοχή, οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν ένα δέντρο το οποίο έπεσε σε στύλο της ΔΕΗ, προκαλώντας πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση στην περιοχή.

Παράλληλα και στον κόμβο των Μουρνιών δέντρο έπεσε στον δρόμο με αποτέλεσμα να κλείσει το μισό ρεύμα κυκλοφορίας για αρκετή ώρα.

Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν επίσης, ζημιά στον πυλώνα φωτισμού στο κολυμβητήριο στα Χανιά, ο οποίος λύγισε και πλέον τίθεται θέμα ασφαλείας στο σημείο, καθώς κομμάτι του πυλώνα στέκεται κυριολεκτικά στο νήμα, με κίνδυνο να πέσει.

Οι ισχυροί νοτιάδες λύγισαν το πάνω μέρος του πυλώνα φωτισμού στο κολυμβητήριο Χανίων
flashnews.gr
 

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr