Η ανθρώπινη τραγωδία πίσω από το θάνατο της 65χρονης - Ειδήσεις Pancreta

Το δράμα ενός ζευγαριού από τη Βουλγαρία, που ήρθε πριν από περίπου μια δεκαετία στην Ελλάδα για να δοκιμάσει μια καλύτερη ζωή, έφερε στην επιφάνεια ο θάνατος - χθες Σάββατο - της 65χρονης, που επί 7 χρόνια είχε μαζί με το σύζυγό της μετατρέψει σε σπίτι ένα παράπηγμα απέναντι από την παλιά είσοδο της ΣΕΑΠ, το οποίο όμως όπως αποδείχθηκε δε στάθηκε δυνατό να την προστατεύσει.

Η αδύναμη καρδιά της, λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, σε συνδυασμό με τις συνθήκες ζωής που είχε μέσα στον εκτεθειμένο από παντού χώρο όπου ζούσε με το σύζυγό της, δυστυχώς δεν άντεξε και η γυναίκα από τη Βουλγαρία έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Ο σύζυγός της μία μέρα μετά το θάνατο της γυναίκας του με απερίγραπτο πόνο προσπαθεί να συνειδητοποιήσει την απώλεια του ανθρώπου με τον οποίο έζησε μια ολόκληρη ζωή, απέκτησε μαζί του τρία παιδιά και δοκίμασαν από κοινού μια σειρά από πίκρες που τους οδήγησαν στην Κρήτη, σε έναν τρόπο ζωής που οι ίδιοι είχαν αποδεχθεί, αν και ήξεραν ότι δεν ήταν αυτός που θα προστάτευε την 65χρονη, που είχε σπουδάσει και εργαζόταν ως γιατρός στη Βουλγαρία, δυστυχώς όμως το παιχνίδι της μοίρας και για τους δύο δεν άφηνε περιθώρια αισιοδοξίας.

Μία μέρα μετά το χαμό της γυναίκας του, ο κ. Κύριλλος εκείνο που προσπαθεί είναι να τακτοποιήσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και η σορός της γυναίκας του να μεταφερθεί και να ταφεί στη Βουλγαρία, όπου ζουν τα παιδιά τους.

Το ζευγάρι από τη Βουλγαρία εδώ και χρόνια δεχόταν τη φροντίδα από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, την ενορία του Αγίου Νικολάου στη Νέα Αλικαρνασσό, αλλά και το Κέντρο Αστέγων με λίγο φαγητό ή ζεστό νερό για να πλυθούν, σε συνδυασμό με μια μικρή σύνταξη αλλά και φροντίδα υγείας και εξετάσεις από το Πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι". Βοήθεια σημαντική, αλλά όχι ικανή να σώσει τη γυναίκα που μαζί με το σύζυγό της είχαν επιλέξει να ζουν απομονωμένοι και βυθισμένοι στον πόνο τους, με την ελπίδα πιθανόν ότι θα τα καταφέρουν…


Πηγή: neakriti