Η τελετή λήξης του Έτους Ερωτόκριτου 2019  στη γενέτειρα του Βιτσέντζου Κορνάρου - Ειδήσεις Pancreta

Η τελετή λήξης του Έτους Ερωτόκριτου 2019, θα πραγματοποιηθεί στη Σητεία, γενέτειρα του Βιτσέντζου Κορνάρου, όπως επιβεβαιώθηκε σήμερα κατά τη συνάντηση που είχαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη.

Η Περιφέρεια Κρήτης ανταποκρινόμενη στο αίτημα για να ολοκληρωθούν οι φετινές εκδηλώσεις στην πόλη της Σητείας βρίσκεται ήδη σε διαδικασία επαφών με τον Δήμο Σητείας. «Θεωρούμε πως είναι δίκαιο εκτός τις εκδηλώσεις που έγιναν μέχρι τώρα, να τιμηθεί ο ποιητής στη γενέτειρά του με το κλείσιμο του Έτους Ερωτόκριτου στην πόλη μας, αίτημα που ο Περιφερειάρχης έχει αποδεχθεί», επεσήμανε ο Δήμαρχος Σητείας.

Να σημειωθεί πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι επαφές του Δημάρχου Σητείας με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού Κώστα Φασουλάκη για να εξειδικευθεί περαιτέρω η συνεργασία για την καταληκτήρια εκδήλωση. Υπενθυμίζεται πως όλες οι δράσεις του Έτους Ερωτόκριτου σηματοδοτούν την διεκδίκηση της Περιφέρειας Κρήτης για την ένταξη του Ερωτόκριτου στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO.

Η συνεργασία στην ατζέντα

Όλα τα θέματα που άπτονται της συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Κρήτης και στο Δήμο Σητείας ήταν στην ατζέντα της συνάντησης που έγινε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη.

Από τον Δήμαρχο τέθηκαν, τόσο το θέματου ποταμού Παντέλη που υπέστη ζημιές από τις κακοκαιρίες του περασμένου Απριλίου όσο και άλλα έργα και παρεμβάσεις που απασχολούν την περιοχή και απαιτούν μικρές ή και μεγαλύτερες παρεμβάσεις τεχνικών έργων. Ο Περιφερειάρχης ανταποκρίθηκε θετικά στην στήριξη των παρεμβάσεων και ενημέρωσε τον Δήμαρχο για όλες τις δράσεις που έχουν γίνει και την προώθηση της μελέτης με στόχο την αποκατάσταση των ζημιών και την οριστική διευθέτηση της κοίτης στον Παντέλη.


Πηγή: pancreta.gr