Δήμος Ηρακλείου: Τα «βρήκαν» ( ; ) Λαμπρινός - Σισσαμάκης - Ειδήσεις Pancreta

Σε συμφωνία, όπως όλα δείχνουν, θα καταλήξουν οι δημοτικές παρατάξεις του εκ νέου εκλεγμένου δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού και του επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» Γ. Σισσαμάκη, αναφορικά με την συνεργασία των δύο πλευρών στον Δήμο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της παράταξης «Ηράκλειο για όλους», κατά τη διαδικασία των διαβουλεύσεων υπάρχει διάθεση σύγκλισης των δυο πλευρών και κοινός τόπος συνεργασίας ενώ επισημαίνει την πρωτοβουλία του κ. Λαμπρινού να ξεκινήσει την συζήτηση από μηδενική βάση.

Παράλληλα, ο κ. Σισσαμάκης υπογραμμίζει την αυτονόητη και επιβεβλημένη συμμέτοχη των περισσοτέρων στην προσπάθεια αυτή, με γνώμονα, όπως αναφέρεται, «το συμφέρον της πόλης και των δημοτών».

Επίσημες ανακοινώσεις δεν υπάρχουν ακόμα, ωστόσο η συνεργασία των δύο πλευρών φαίνεται ότι θα τελεσφορήσει, καθώς υπήρχε σύγκλιση από την επομένη ακόμα των εκλογών. Σημειώνεται ότι η παράταξη του Βασίλη Λαμπρινού εξέλεξε 12 δημοτικούς συμβούλους και η παράταξη του κ. Σισσαμάκη τέσσερις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από την πρώτη στιγμή αυτής της προσπάθειας η παράταξη μας κινήθηκε με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και των δημοτών και πάντα στη λογική των συνθέσεων και των συνεργασιών, ανεξάρτητα από το νόμο του Κλεισθένη που έτσι κι αλλιώς τις επέβαλε.

Τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά καταθέσαμε τις προτάσεις μας και αξιολογηθήκαμε για αυτές.

Με τις αρχές και τις άξιες καθώς και τις θέσεις μας έχουμε σήμερα οδηγηθεί στο τραπέζι του διαλόγου με την εκλεγμένη δημοτική αρχή και με το Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.

Με αυξημένο το αίσθημα της ευθύνης και με ειλικρινή διάθεση συνεργασίας και από τις δυο πλευρές, με αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμό στο εκλογικό αποτέλεσμα έχουμε ξεκινήσει διάλογο για να συμφωνήσουμε προγραμματικά για το που και πως θα οδηγήσουμε το Ηράκλειο την επομένη μέρα.

Οφείλουμε να αναφερθούμε στην πρωτοβουλία του Βασίλη Λαμπρινού να ξεκινήσει την συζήτηση από μηδενική βάση, παρά το γεγονός ότι είναι ο νικητής αυτής της εκλογικής αναμέτρησης σεβόμενος το πρόγραμμα και τις θέσεις όλων των παρατάξεων. Το ίδιο πράξαμε και εμείς, ως οφείλαμε άλλωστε.

Ενημερώνουμε τους δημότες όσο βρισκόμαστε στη διαδικασία των διαβουλεύσεων ότι υπάρχει διάθεση σύγκλισης των δυο πλευρών και κοινός τόπος συνεργασίας μέχρι και σήμερα.

Ως παράταξη «Ηράκλειο για όλους» θεωρούμε αυτονόητη αν όχι επιβεβλημένη την όσο δυνατόν μεγαλύτερη συμμέτοχη στην προσπάθεια από όσο δυνατόν περισσότερες παρατάξεις.

Το έχει ανάγκη η πόλη στην οποία εξάλλου αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr