Συναγερμός στη Γαύδο: Εμφανίστηκαν λεοντόψαρα σε παραλίες - Ειδήσεις Pancreta
Νέες μαρτυρίες αναφέρουν ότι λεοντόψαρα έκαναν την εμφάνισή τους σε δύο γνωστές παραλίες της Γαύδου, ενώ υπάρχουν αναφορές και για εντοπισμό τους στο λιμάνι. Τι πρέπει να προσέχουν οι λουόμενοι.
 

Με ανάρτησή του στο Facebook, κάτοικος της Γαύδου ενημερώνει ότι εντοπίστηκαν λεοντόψαρα σε δύο γνωστές παραλίες του νησιού, τον Άη Γιάννη και το Σαρακίνικο.

Άλλος κάτοικος ανέφερε μάλιστα ότι τράβηξε φωτογραφία λεοντόψαρο και στο λιμάνι του νησιού, όπου όπως υπογραμμίζει υπάρχουν και άλλα ψάρια αυτού του είδους.

Η ανάρτηση ανέφερε:

Τι είναι το λεοντόψαρο

Είναι ένα πολύ όμορφο ψάρι με έντονους κόκκινους, κίτρινους, λευκούς και μαύρους χρωματισμούς. Είναι όμως και πολύ επικίνδυνο. Όλο του το σώμα καλύπτεται με μυτερά δηλητηριώδη αγκάθια, τα οποία το βοηθούν να αιχμαλωτίζει το θήραμά του.

Η επαφή του με τον άνθρωπο μπορεί να είναι θανατηφόρα, σε περιπτώσεις που το θύμα υποφέρει από αλλεργίες, έχει επιβαρυμένη υγεία ή είναι παιδί ή ηλικιωμένος.

Ακόμα και αν δεν επιφέρει το θάνατο όμως το τσίμπημα του λεοντόψαρου μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο, ναυτία, πυρετό, μούδιασμα, δυσκολία στην αναπνοή, διάρροια, ακόμα και προσωρινή παράλυση. Μάλιστα, τα συμπτώματα αυτά μπορούν να διαρκέσουν αρκετές ημέρες.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr