Εγκαίνια του Μεσογειακού Πανεπιστημίου - Ειδήσεις Pancreta

Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η τελετή εγκαινίων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, το οποίο προέκυψε από τη μετεξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης.

Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει ακόμη καθοριστεί και δεν αποκλείεται να συμπέσει με την παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, την Πέμπτη 23 Μαΐου στο Ηράκλειο, όπου θα μιλήσει και στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας.
Χθες μάλιστα αναρτήθηκε και επισήμως στις εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο η ταμπέλα, «Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο». Στην τελετή εγκαινίων θα παραβρεθεί και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.
Υπενθυμίζεται ότι η μετονομασία του ΤΕΙ Κρήτης στο αρχικό σχέδιο του υπουργείου Παιδείας ήταν «Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης», αλλά λόγω των αντιδράσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης, ονομάστηκε τελικά Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΜΠ).
Προ ημερών ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στα Χανιά, ουσιαστικά υιοθέτησε την εισήγηση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Οδυσσέα Ζώρα, για τη δημιουργία ενός Πανεπιστημίου που θα αποτελέσει «ομπρέλα» για όλες τις δομές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κρήτη, με τη μορφή Ομοσπονδιακού Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.
Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός δήλωσε: «Η Κρήτη αποκτά και τρίτο Πανεπιστήμιο, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο. Δημιουργούνται έτσι οι προϋποθέσεις για την έναρξη των συζητήσεων για ένα μεγάλο και ισχυρό Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο της Κρήτης».

Κ. Βασιλάκης

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr