"Ζεστάθηκε" την Κυριακή η αγορά στο Ηράκλειο - Ειδήσεις Pancreta

Με κόσμο μετά από πολύ καιρό πλημμύρισε και πάλι χθες, προτελευταία Κυριακή του έτους, η αγορά του Ηρακλείου και πολλών άλλων περιοχών της Κρήτης με τα καταστήματα να παραμένουν ανοιχτά λόγω του εορταστικού ωραρίου που βρίσκεται σε ισχύ. Πλήθος κόσμου, οικογένειες, φιλικές παρέες αλλά και παππούδες και γιαγιάδες, κρατώντας από το χεράκι τα εγγονάκια τους, ξεχύθηκαν στην αγορά και παρά το ότι τα πορτοφόλια είναι άδεια, προχώρησαν σε κάποιες μικρές, συμβολικές αγορές, όπως το κλίμα των ημερών απαιτεί, ευθυγραμμισμένες όμως, όπως εξήγησαν, με το κλίμα λιτότητας που επικρατεί.

Ο κόσμος "τίμησε" τόσο τις κεντρικές όσο και τις περιμετρικές αγορές, προχωρώντας δειλά-δειλά στις πρώτες γιορτινές αγορές, με τα εμπορικά καταστήματα να παραμένουν χθες ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Και αν τα οικονομικά δεν πηγαίνουν καλά σε όλους, σύμμαχός μας χθες ήταν ο καλός καιρός, που ευνόησε την κυριακάτικη βόλτα στα μαγαζιά, αλλά και ο εορταστικός στολισμός, που έδωσε την αφορμή για χαμόγελα και για να υπάρξει στην ατμόσφαιρα μια νότα ελπίδας και αισιοδοξίας.

Παιδικά είδη

Την τιμητική τους είχαν κυρίως τα καταστήματα δώρων, καθώς επίσης παιδικών ειδών ένδυσης και υπόδησης, με τους γονείς, τους νονούς και τους παππούδες να παραμερίζουν τις δικές τους ανάγκες, δίνοντας προτεραιότητα στα "θέλω" των μικρών παιδιών, που είναι οι πρωταγωνιστές των ημερών. Την ίδια στιγμή, καρφίτσα δεν έπεφτε στις καφετέριες, καθώς η κυριακάτικη αργία έδωσε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους για έναν χαλαρό καφέ. Οι δρόμοι τώρα που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη κίνηση χθες ήταν οι Δαιδάλου, Δικαιοσύνης, Καλοκαιρινού και 1821, ενώ πιο χαλαρή, με αυξημένη όμως κίνηση, ήταν η εικόνα στην οδό Αβέρωφ και στην οδό Έβανς. Αρκετός όμως ήταν ο κόσμος και στις πλατεία Λιονταριών και Ελευθερίας, καθώς στο Ηράκλειο, έστω και με καθυστέρηση, το γιορτινό κλίμα είναι έντονο αυτήν την εποχή.

Το μεγαλύτερο πάντως ποσοστό των καταναλωτών χθες επιδόθηκε σε έρευνα αγοράς, με την καταβολή του δώρου μέσα στην εβδομάδα να αναμένεται έστω και οριακά να αυξήσει κάπως τους τζίρους στα καταστήματα. Παρόμοια εικόνα επικράτησε χθες και στις αγορές των Χανίων, του Ρεθύμνου αλλά και του Λασιθίου. Οι καταναλωτές στην πλειονότητα τους βρήκαν τις τιμές ικανοποιητικές, μιας και τα περισσότερα καταστήματα, κατανοώντας τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής, προσφέρουν πληθώρα εμπορευμάτων σε εξαιρετική ποιότητα, σε δελεαστικές τιμές, αλλά και σε προσφορές, θέλοντας έτσι από τη μια να βοηθήσουν τους καταναλωτές στην προσπάθειά τους να καλύψουν τις ανάγκες τους και από την άλλη να δουν και εκείνοι λίγη ζωντάνια στα μαγαζιά και στα ταμεία τους.


Πηγή: neakriti