Επανέρχεται το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Ρεθύμνου - Ειδήσεις Pancreta

Σε εκπόνηση μελέτης των οικονομικών δεδομένων σε περίπτωση ναύλωσης πλοίου στο δρομολόγιο Ρέθυμνο – Πειραιάς, προχωράει η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ρεθύμνου.

Σε σχετική συνάντηση στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης Μαίρης Λιονή, του δημάρχου Ρεθύμνης Γιώργου Μαρινάκη, του επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Θοδωρή Νίνου, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων των ξενοδόχων, του επιμελητηρίου, βιοτεχνών και πολιτών, συζητήθηκε το θέμα και αποφασίστηκε η μελέτη να ανατεθεί σε ομάδα επιστημόνων του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, οι οποίοι θα αναλάβουν να εκπονήσουν μια μελέτη βιωσιμότητας.

Η μελέτη θα βασιστεί σε σύγχρονα οικονομοτεχνικά δεδομένα, τις υφιστάμενες υποδομές αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν ενώ σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, το κόστος για την εκπόνηση της μελέτης θα αναλάβει από κοινού η Περιφέρεια και ο Δήμος Ρεθύμνης.

Στο πλαίσιο αυτό την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να επισκεφτεί το Ρέθυμνο ο καθηγητής Α. Παδουβάκης, προκειμένου να συζητήσει με τους τοπικούς φορείς και την αρμόδια επιτροπή τις λεπτομέρειες της μελέτης.

Στόχος είναι μια λύση η οποία θα έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα για το διαχρονικό ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Ρεθύμνου με τον Πειραιά ενώ συζητείται και η πιθανότητα ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Ρεθύμνου με τον Πειραιά, μέσω Κυκλάδων, τουλάχιστον για τη θερινή περίοδο.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr