Όχι, δεν είναι μόνο η «κακιά στιγμή»... - Ειδήσεις Pancreta

Μια ανείπωτη τραγωδία, που όμως δεν οφείλεται μόνο στην «κακιά στιγμή» αλλά και σε συγκεκριμένες όσο και διαχρονικές ευθύνες και παραλείψεις διαφόρων παραγόντων είναι αυτή που σημειώθηκε στο Γεροπόταμο Χανίων κατά τη διάρκεια της σφοδρής κακοκαιρίας το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Μια ολόκληρη οικογένεια ξεκληρίστηκε. Τέσσερα άτομα βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το όχημά τους παρασύρθηκε από ορμητικά νερά, καθώς οι πινακίδες στην περιοχή, που είχαν επισκεφθεί για ένα γάμο, τους οδηγούσαν να περάσουν μέσα από χείμμαρο με αποτέλεσμα να πνιγούν και  να βρεθούν μετά από 35 ώρες από τα σωστικά συνεργεία.

Δεν είναι η μοναδική «ιρλανδική διάβαση» (*) της χώρας, αλλά μια από τις πολλές που σε κάθε μεγάλη κακοκαιρία θέτουν σε κίνδυνο ή οδηγούν στο θάνατο τους πολίτες. Μπορεί με κάθε τρόπο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να προειδοποιεί για την αποτροπή διέλευσης των οδηγών από τέτοια σημεία αλλά δεν αρκεί. Κυρίως γιατί  αυτές είναι πολλές και, πολύ περισσότερο, γιατί  στη συγκεκριμένη περιοχή ήταν οι πινακίδες που έστειλαν την οικογένεια στο θάνατο!

Εγκληματική και η αδιαφορία της τοπικής αυτοδιοίκησης να αντικαταστήσει  αυτές τις διαβάσεις με τα αναγκαία τεχνικά έργα ή γέφυρες. Ελάχιστες ως ανύπαρκτες είναι οι μελέτες και οι εντάξεις ή δημοπρατήσεις τέτοιων έργων, και ίσως μόνο μετά από τραγωδίες ξεκινούν. Όταν χάνονται ζωές ο πολίτης απαιτεί από τη Διοίκηση συνολικά να φροντίζει για την ασφάλειά του και δεν ωφελεί οι ευθύνες να αποδίδονται ανάλογα με πολιτικές σκοπιμότητες. 

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr