Στις κάλπες το Πανεπιστήμιο Κρήτης για τη νέα πρυτανική αρχή - Ειδήσεις Pancreta

Διήμερο εκλογικών διαδικασιών ξεκινά την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου για την ανάδειξη της νέας πρυτανικής αρχής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Κάλπες θα στηθούν τόσο στο Ηράκλειο όσο και στο Ρέθυμνο, ενώ βάσει της νομοθεσίας που διέπει το πλαίσιο της διοίκησης των ΑΕΙ προβλέπονται και επαναληπτικές εκλογές στην περίπτωση που η ψηφοφορία δεν αναδείξει αμέσως το νέο πρύτανη.

Την ψήφο της πανεπιστημιακής κοινότητας διεκδικούν τρεις υποψήφιοι πρυτάνεις. Η Ελένη Παπαδάκη από την Ιατρική Σχολή, ο Οδυσσέας Ζώρας επίσης από την Ιατρική και ο Αντώνης Χουρδάκης από το Παιδαγωγικό του Ρεθύμνου.

Καινοτομία με προεκλογικό … debate

Η προεκλογική περίοδος ολοκληρώθηκε με μία καινοτομία. Μια πρακτική ασυνήθιστη σε ανάλογες περιπτώσεις πρυτανικών εκλογών. Οι τρεις υποψήφιοι συμμετείχαν σε προεκλογικό debate, με ορισμένο χρόνο για τις τοποθετήσεις τους, ενώ οι πρωτότυπες αυτές ομιλίες δόθηκαν παρουσία πλήθους μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας που διατύπωναν τις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς τους. Η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, αφού έδωσε την ευκαιρία στους τρεις υποψήφιους πρυτάνεις να παρουσιάσουν τις θέσεις τους για το μέλλον και την περαιτέρω ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Κρήτης.


Πηγή: cretapost.gr