Στον εισαγγελέα οι εκπαιδευτές οδήγησης - Ειδήσεις Pancreta

Στους δρόμους για μία ακόμη μέρα βρίσκονται οι εκπαιδευτές οδήγησης, που διαμαρτύρονται για τη μη διενέργεια εδώ και σχεδόν πέντε μήνες εξετάσεων για την παροχή άδειας οδήγησης, λόγω της αποχής των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών.

 

Οι εκπαιδευτές οδήγησης συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, συνάντησαν εκ νέου τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, ενώ αντιπροσωπεία του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδήγησης νομού Ηρακλείου μετέβη στην Εισαγγελία, όπου συνάντησε τον εισαγγελέα υπηρεσίας κ. Θεοφανίδη και τον ενημέρωσε για το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι υποψήφιοι οδηγοί.
Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο γραμματέας του Σωματείου Γιώργος Κουκουναράκης, στις προθέσεις τους είναι να επανέλθουν με την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου. Σύμφωνα με τον ίδιο, περισσότεροι από 7.000 υποψήφιοι οδηγοί περιμένουν να περάσουν από το πρακτική εξέταση της οδήγησης για να λάβουν την άδεια οδήγησής τους. Μόνο στο νομό Ηρακλείου, αναφέρει, βρίσκονται στην αναμονή και 600 74χρονοι για την ανανέωση της άδειάς τους.
Η κατάσταση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα, όπως επισημαίνει, να έχουν σταματήσει και τα μαθήματα οδήγησης, καθώς κανείς δεν ξέρει πότε θα μπορέσει να ολοκληρώσει τη διαδικασία της εξέτασης. «Οι εκπαιδευτές οδήγησης αντιμετωπίζουμε πλέον βιοποριστικό πρόβλημα» τονίζει ο ίδιος, προσθέτοντας ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, ανάλογα με τις αποφάσεις που θα λαμβάνονται από τον κλάδο.

Νεκταρία Μανουσουδάκη

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr