Εγκλωβισμένοι χιλιάδες υποψήφιοι οδηγοί λόγω αδιαφορίας - Ειδήσεις Pancreta

Κραυγή απόγνωσης, βγάζουν για πολλοστή φορά οι εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών, που παραμένουν για τέσσερις μήνες ουσιαστικά χωρίς εργασία, εξαιτίας των απίστευτων ολιγωριών του αρμόδιου Υπουργείου.

Οι εκπαιδευτές προχωρούν σε μία ακόμα διαμαρτυρία σήμερα στο Μηχανολογικό, αντιδρώντας στις πολλαπλές ολιγωρίες που τους αφήνουν ουσιαστικά χωρίς αντικείμενο εργασίας. Η αρχική αποχή από τις εξετάσεις της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, συνεχίζεται για σχεδόν τέσσερις μήνες, έχοντας οδηγήσει στο τέλμα υποψήφιους οδηγούς, αλλά και επαγγελματίες που επιθυμούν ανανέωση διπλώματος για την επερχόμενη θερινή περίοδο. Την ίδια στιγμή πολλοί εκπαιδευτές έχουν οδηγηθεί, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, στην ανεργία, αφού πολλοί αναζητούν πλέον νέα εργασία για να επιβιώσουν.

Σε όλα αυτά τα προβλήματα έρχεται να προστεθεί το γεγονός, πως ακόμα κι αν δοθεί άμεση λύση στο ζήτημα, οι λίστες αναμονής των υποψηφίων, αλλά και η αναστάτωση που έχει προκληθεί είναι τέτοια, που δεν αναμένεται ομαλοποίηση της κατάστασης αν δεν περάσει πρώτα ένα εξάμηνο τουλάχιστον.

Όπως έχει κατ’ επανάληψη αναφερθεί από το Σύλλογο Εκπαιδευτών Σχολών Οδήγησης Ηρακλείου, το πρόβλημα θα μπορούσε να έχει λυθεί, εφόσον υπάρξει μια τροποποίηση στο υπό συζήτηση Σχέδιο Νόμου και ειδικότερα στο άρθρο 15 το οποίο προβλέπει αναδρομική πληρωμή των εξεταστών για τα χρήματα που είναι να λάβουν από τον περασμένο Μάιο.

Όπως όλα δείχνουν ωστόσο, το συγκεκριμένο ζήτημα για το Υπουργείο δεν έχει κανένα πολιτικό ενδιαφέρον ή όφελος, αφού κυρίαρχο θέμα τους μοιάζει να είναι η προώθηση μεγάλων έργων προς αναχαίτιση του αρνητικού πολιτικού κλίματος.

Την ίδια στιγμή βέβαια και από την Περιφέρεια συνεχίζεται μια στάση αδράνειας και σιωπής, αφού διαχρονικά δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις που να βάζουν το μαχαίρι στο κόκκαλο ή να επιλύουν τα προβλήματα, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο.

Με βάση τις εξελίξεις ωστόσο, διαφαίνεται πως το δεδομένο πρόβλημα δεν αγγίζει καν την πολιτεία ούτε και το θεωρεί μείζον, αφού παραμένει άλυτο από το 2016, συσσωρεύοντας διαμαρτυρίες και προβλήματα. Οι εκπαιδευτές έχουν κατ’ επανάληψη θέσει τα θέματα σε όλα τα επίπεδα, χωρίς όμως κανείς να έχει ενδιαφερθεί για την εξεύρεση λύσης. Είναι χαρακτηριστικό πως από το 2016, είναι η τρίτη φορά που οι εξεταστές βρίσκονται σε αποχή, χωρίς να ελέγχεται καν ο βαθμός νομιμότητας της ενέργειας τους και χωρίς ουδέποτε να έχουν υποστεί την παραμικρή κύρωση και χωρίς το αρμόδιο Υπουργείο να ελέγχει καν τους λόγους της αποχής.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, είναι όλοι οι συναρμόδιοι εμπλεκόμενοι να βρίσκονται σε ομηρία, Υπουργείο και Περιφέρεια να προσπαθούν να διαχειριστούν δεδομένα που αδυνατούν να ελέγξουν και την αναμονή στην Κρήτη για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης να ξεπερνά σε αριθμούς τους 5000.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr