Δουλειά σε ντόπιους υπόσχεται για το Καστέλλι η ΤΕΡΝΑ - Ειδήσεις Pancreta

Επίσκεψη στην περιοχή του Καστελλίου, όπου θα δημιουργηθεί το νέο αεροδρόμιο, πραγματοποίησαν στελέχη της ΤΕΡΝΑ, τα οποία συναντήθηκαν με τους τοπικούς φορείς. Η ανάδοχος εταιρία έχει ήδη προχωρήσει στην ενοικίαση χώρων στο Καστέλι για τα τοπικά γραφεία της και υποσχέθηκε στους κατοίκους ότι οι προσλήψεις θα γίνουν, με βάση την εντοπιότητα.

Τα στελέχη της ΤΕΡΝΑ πραγματοποίησαν την Τετάρτη  επίσκεψη στο Καστέλι, επιθεωρώντας την περιοχή όπου θα κατασκευαστεί το νέο αεροδρόμιο, καθώς και τους χώρους όπου θα στεγασθούν τα γραφεία της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα γραφεία στο Καστέλι θα ξεκινήσουν να λειτουργούν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, με στόχο τον συντονισμό των συνεργείων, των εργασιών, αλλά και για να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με τον τοπικό Δήμο και την κοινωνία.

Οι τοπικοί φορείς τη συνδρομή της εταιρείας στις προσπάθειες για χωροταξική και αναπτυξιακή οργάνωση της περιοχής, καθώς επίσης και σε επιμέρους τροποποιήσεις οι οποίες κρίνονται αναγκαίες σε περιβαλλοντικά ζητήματα ενώ τονίστηκε η ανάγκη να καλυφθούν θέσεις εργασίας, από τους ντόπιους κατοίκους.

Οι εκπρόσωποι της ΤΕΡΝΑ δήλωσαν ότι η εταιρεία είναι απολύτως θετική και ανοιχτή στο σκεπτικό να δοθεί προτεραιότητα στους ντόπιους, όσον αφορά τις θέσεις εργασίας οι οποίες θα ανοίξουν, τόσο κατά τη διάρκεια κατασκευής του αεροδρομίου, όσο και κατά τη λειτουργία του.

Παράλληλα, διαβεβαίωσαν πως η εντοπιότητα θα ληφθεί σοβαρά υπ' όψιν ενώ τόνισαν ότι θα δοθεί προτεραιότητα στους κατοίκους της περιοχής που θα χάσουν τις περιουσίες τους, λόγω των αναγκαίων απαλλοτριώσεων.

Μετά την επίσκεψη στο Καστέλι, η αντιπροσωπεία της ΤΕΡΝΑ επισκέφτηκε και το μέγαρο της Περιφέρειας Κρήτης, όπου είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη. Στη συνάντηση στην Περιφέρεια βρέθηκαν στο επίκεντρο τα επόμενα διαδικαστικά βήματα και τα χρονοδιαγράμματα μέχρι την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών. 

Οι απεσταλμένοι της εταιρείας επανέλαβαν τις ίδιες εκτιμήσεις σε επίπεδο χρονοδιαγραμμάτων που έδωσαν νωρίτερα στον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος και στους τοπικούς φορείς. 

Ο περιφερειάρχης από την πλευρά του τόνισε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, που περιμένει πώς και πώς η Κρήτη, και το οποίο θα πρέπει να προχωρήσει με σεβασμό σε κάποια ιδιαίτερα ζητήματα περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr