Βεβήλωσαν τον Ι.Ν. της Μητρόπολης Ρεθύμνου με συνθήματα - Ειδήσεις Pancreta

Μια απίστευτη εικόνα αντίκρυσαν οι περαστικοί πριν από δύο μέρες το πρωί στο Ρέθυμνο, καθώς ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός στο κέντρο της πόλης, έγινε στόχος για κάποιους άγνωστους, που κυριολεκτικά γέμισαν τους τοίχους της εκκλησίας και το καμπαναριό με βέβηλα και υβριστικά συνθήματα.

Το "μενού" είχε απ' όλα καθώς συνθήματα απαξίωσης της εκκλησίας, βρισκόταν πλάι-πλάι με... σατανιστικά συνθήματα (!) αντιφασιστικά και αναρχικά!  

Αντιμέτωπη με την άσχημη αυτή εικόνα ήρθαν το πρωί οι κάτοικοι της περιοχής και οι άνθρωποι της εκκλησίας που ενημέρωσαν την αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σημείο, πήρε αποτυπώματα και ενεργεί προανάκριση.

Στη συνέχεια, οι τοίχοι του Ιερού Ναού βάφτηκαν προκειμένου να "εξαφανιστούν" οι προσβλητικές εκφράσεις.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γράφονται συνθήματα στη συγκεκριμένη εκκλησία ούτε μόνο σε αυτήν την εκκλησία. Άλλωστε η πλατεία της Μητρόπολης αποτελεί "στέκι" δεκάδων νεαρών τις βραδινές ώρες μέχρι και νωρίς το πρωί, κάτι για το οποίο περίοικοι και καταστηματάρχες έχουν διαμαρτυρηθεί κι έχουν ζητήσει μάλιστα από την αστυνομία να πραγματοποιεί συχνές περιπολίες για την επιβολή της τάξης, διότι όπως υποστηρίζουν οι νεαροί κάνουν πολύ φασαρία και ασχημονούν.

Κρατώντας χαμηλούς τόνους, ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος σχολιάζοντας το γεγονός είπε στην Κρητική Επιθεώρηση ότι για τον ίδιο είναι κατανοητή η οργή των νέων και θα πρέπει να αναζητήσουμε τα αίτια και να κάνουμε την αυτοκριτική μας όλοι για το γεγονός ότι οι νέοι είναι τόσο θυμωμένοι και εκφράζονται με αυτόν τον τρόπο.

πηγή: Κρητική Επιθεώρηση


Πηγή: neakriti