Χανιά: Προφυλακίστηκαν μέλη του κυκλώματος κοκαΐνης - Ειδήσεις Pancreta

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, τα ξημερώματα της Πέμπτης, με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, 11 κατηγορούμενοι για εμπλοκή στο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στα Χανιά.


Προηγήθηκε πολύωρη διαδικασία απολογιών, η οποία ξεκίνησε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και έπρεπε να ολοκληρωθεί την Τετάρτη πριν παρέλθει το 5νθήμερο. Από τους 13 προσαχθέντες, οι 11 κρίθηκαν προφυλακιστέοι και δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Οι συλληφθέντες βαρύνονται με κατηγορίες για σύσταση οργάνωσης, διακίνηση κοκαΐνης, εμπόριο, χρήση, οπλοκατοχή και άλλα.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί μέχρι στιγμής, εμπλέκονται συνολικά 34 άτομα από τους οποίους συνελήφθησαν οι 13 ενώ οι υπόλοιποι 21 δεν εντοπίστηκαν στις εφόδους των αστυνομικών.
Πρόκειται για 29 κατοίκους Χανίων, έναν από το Ρέθυμνο και τέσσερις αλλοδαπούς από Ρωσία, Γεωργία, Μολδαβία, Λευκορωσία.

Από αυτούς, οι τρεις Χανιώτες, 66, 47 και 41 ετών θεωρούνται ως «αρχηγοί» τριών «εγκληματικών οργανώσεων» που είχαν παράλληλη δράση στο χρονικό διάστημα από τον Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2018, όπως διαπιστώθηκε από τις παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών τους συνδιαλέξεων με τον «κοριό» της ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η ογκωδέστατη δικογραφία εμπλέκει περισσότερα από 100 άτομα επιπλέον, Χανιώτες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία.

Σοφία Θεοδωράκη

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr