Ζημιές από τη βροχή στον υπό κατασκευή δρόμο Ηράκλειο - Μεσαρά - Ειδήσεις Pancreta

Μεγάλες ζημιές προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών στο υπό κατασκευή έργο του δρόμου Ηράκλειο - Μεσαρά. 

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών είχαν ως συνέπεια να προκληθεί μεγάλη καθίζηση στο έργο, στο ύψος του τούνελ της Αγίας Βαρβάρας. 

Κοντά στο τούνελ της Αγίας Βαρβάρας, στα πρανή έχουν παρουσιαστεί καθιζήσεις, τα τσιμέντα στα πλαινά αυλάκια έχουν σκάσει και μετακινηθεί από τη θέση τους και ο δρόμος έχει παρουσιάσει παραμορφώσεις.

kathizisi-messara-dromos Καθίζηση από την έντονη βροχή στα έργα στον υπό κατασκευή δρόμο Ηράκλειο - Μεσαρά | Δια-SOS-τε τη Μεσαρά

 

kathizisi-messara-dromos1 Καθίζηση από την έντονη βροχή στα έργα στον υπό κατασκευή δρόμο Ηράκλειο - Μεσαρά | Δια-SOS-τε τη Μεσαρά
 

Άγνωστο προς στιγμήν, αν οι ζημιές οδηγήσουν σε νέα καθυστέρηση στην παράδοση του έργου, καθώς κινδυνεύει με απόταξη, αν δεν παραδοθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο βρίσκεται σε καθεστώς επιτήρησης και εάν δεν είναι λειτουργικό μέχρι την λήξη της προθεσμίας, θα πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα από δύο χρηματοδοτικά προγράμματα, ύψους 71 εκ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το πιο δύσκολο κομμάτι του έργου αποτελεί η σήραγγα 500 μέτρων, η διάνοιξη της οποίας βρίσκεται στο στόμιο εξόδου στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr