Κακοκαιρία στη Κρήτη - Κινδύνεψε οδηγός στα Χανιά - Ειδήσεις Pancreta

Πολλά προβλήματα, κυρίως στο οδικό δίκτυο, προκάλεσε η κακοκαιρία στην Κρήτη, κυρίως στα δυτικά του νησιού. Σε Χανιά, Κίσσαμο και Πατανιά, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια ενώ έχουν σημειωθεί και αρκετές κατολισθήσεις. Ένας οδηγός εγκλωβίστηκε στην εθνική οδό Χανίων- Κισσάμου και χρειάστηκε η συνδρομή της ΕΜΑΚ για να απεγκλωβιστεί.

Μέρος του αγροτικού δικτύου στην περιοχή του Πλατανιά είναι κλειστό ενώ ο επαρχιακός δρόμος στον Ταυρωνίτη πλημμύρισε και χρειάστηκε να συνδράμουν μηχανήματα του Δήμου για να αποκαταστήσουν τις μεγάλες ζημιές.

Παράλληλα, από το κομμάτι Ταυρωνίτης- Βουκολιές και έως το Κολυμπάρι έχουν σημειωθεί εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις από την ισχυρή βροχόπτωση ενώ και στην εθνική οδό σημειώθηκαν κατολισθήσεις.

Λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης, ένας οδηγός ΙΧ εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του, στην εθνική οδό Χανίων- Κισσάμου, στο ύψος του κόμβου του Κολυμβαρίου, κινδυνεύοντας να χάσει τη ζωή του.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε η ΕΜΑΚ η οποία απεγκλώβισε τον οδηγό, χωρίς να τραυματιστεί.

Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις, στο Κολυμπάρι, στην Κίσσαμο, αλλά και στα Χανιά ενώ την ίδια στιγμή ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να κινούνται οι οδηγοί στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης τόσο στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνης ιδιαίτερα στο ύψος στο Πλατάνι όσο και προς το Καστέλι.

Στο Ηράκλειο τα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή Παλαιόκαστρο έως Φόδελε, όοπου σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις ενώ δρόμοι πλημμύρισαν στην Αμμουδάρα και στο Γάζι.

Σύμφωνα με τον διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Ηρακλείου, Μαν. Δαμουλάκη στο Κολυμπάρι Χανίων, μέσα σε 12 ώρες, καταγράφηκαν 240 χιλιοστά νερού, ποσότητα η οποία συνήθως αντιστοιχεί στην ετήσια ποσότητα.

Για σήμερα ο καιρός θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, με όμως μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και το πρωί στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ  ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr