ΕΜΦΑΝΗΣ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ: Μάχη με τον χρόνο στη Δικαιοσύνης - Ειδήσεις Pancreta

Μάχη με τον χρόνο ώστε να ολοκληρωθούν όσο το δυνατό ταχύτερα τα πεζοδρόμια κατά μήκος των καταστημάτων της οδού Δικαιοσύνης και να απελευθερωθεί, εάν υπάρχει η δυνατότητα, τμήμα της οδού Δικαιοσύνης (όπου έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς η πλακόστρωση) δίνουν τα τεχνικά συνεργεία του αναδόχου της μεγάλης παρέμβασης ανάπλασης στην καρδιά της πόλης.

Όπως είναι γνωστό, οι εργασίες θα διακοπούν για μικρό χρονικό διάστημα λόγω των εορτών και στο πλαίσιο αυτό καταβάλλεται προσπάθεια να έχει ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα του έργου, ώστε ο πολίτης να μπορεί να κινείται πιο ελεύθερα και να απολαμβάνει τη βόλτα του στο κέντρο της πόλης.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει στην «Π» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γ. Αναστασάκης, ο στόχος που έχει τεθεί  είναι να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι βαριές εργασίες, ώστε ακόμα και την περίοδο των γιορτών να προχωρήσουν οι πιο ελαφρές εργασίες και ασφαλώς να μη σταματήσουν οι πλακοστρώσεις, εάν ο καιρός το επιτρέψει.

«Μας ενδιαφέρει να μπορεί ο πολίτης να περπατήσει με άνεση στο κέντρο της πόλης και να μπορεί να χαρεί τη βόλτα του» τονίζει ο αντιδήμαρχος, ο οποίος σημειώνει ότι σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να δεσμευτεί για το αν θα απελευθερωθεί ο δρόμος στο σύνολό του ή στο μεγαλύτερο μέρος του, διότι αυτό θα εξαρτηθεί από την ταχύτητα των πλακοστρώσεων.

Το επιθυμητό είναι να έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους οι εργασίες των πλακοστρώσεων όσο το δυνατόν ταχύτερα.

Καθυστέρηση στην υπογειοποίηση των δικτύων της ΔΕΗ στη μικρή Έβανς

Όπως είναι γνωστό, αρχικά είχε σχεδιαστεί μέχρι τις 10 Ιανουαρίου να προχωρήσει το  επόμενο μεγάλο βήμα του εργοταξίου, που δεν είναι άλλο από τον “σταυρό” της πόλης. Προϋπόθεση για το βήμα αυτό είναι η ολοκλήρωση των εργασιών υπογειοποίησης των δικτύων της ΔΕΗ κατά μήκος της μικρής Έβανς, κάτι που όπως προκύπτει δεν είναι εφικτό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο αντιδήμαρχος από τον ανάδοχο των εργασιών υπογειοποίησης των δικτύων της ΔΕΗ, θα χρειαστεί ένα 10ήμερο εργασιών για να μπορέσει να ολοκληρωθεί το έργο.

Ωστόσο, επειδή βρισκόμαστε σε περίοδο γιορτών, αποφασίστηκε να γίνει μια πρόχειρη επίστρωση του δρόμου της μικρής Έβανς, ώστε ο κόσμος να μπορεί να κινείται και να προσεγγίζει τα καταστήματα της περιοχής, και στη συνέχεια οι εργασίες θα συνεχιστούν αμέσως μετά τις γιορτές.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Δήμου, αφού ολοκληρωθεί η υπογειοποίηση της ΔΕΗ στη μικρή Έβανς και τελειώσει και η πλακόστρωση κατά μήκος της Δικαιοσύνης, θα προχωρήσει το  επόμενο μεγάλο βήμα του εργοταξίου που δεν είναι άλλο από τον “σταυρό” της πόλης. Όπως εξηγεί ο κ. Αναστασάκης, “ικανή και αναγκαία συνθήκη για να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο του εργοταξίου στον “σταυρό” της πόλης είναι να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα υπογειοποίησης της ΔΕΗ που τώρα υλοποιούνται κατά της  μικρής Έβανς”.

Ειδικότερα όπως εξηγεί, είναι σημαντικό να έχει απελευθερωθεί ο οδικός άξονας της Έβανς, καθώς σχεδιάζεται η αντιδρόμηση της κίνησης των οχημάτων. Αυτό που τώρα συζητά η δημοτική Αρχή ως πιθανότερο σενάριο είναι να κλείσει εξ ολοκλήρου ο “σταυρός” της πόλης και η κυκλοφορία να γίνεται ανάποδα από τη 1821 προς τη Μονής Οδηγήτριας και αντίστοιχα τα οχήματα να κινούνται από την Χ. Γιάνναρη και να ανεβαίνουν στην Έβανς από την Attica Bank και πάνω.

Την ίδια στιγμή, όπως όλα δείχνουν έχει μπει για τα καλά στο τραπέζι της συζήτησης το ενδεχόμενο του κυκλοφοριακού αποκλεισμού του κέντρου της πόλης στον λεγόμενο “σταυρό”, καθώς, όπως τονίζουν όλοι στη Λότζια, είναι μια πρόταση που έχει πλέον ωριμάσει και η πόλη είναι έτοιμη να τη δεχτεί. Στον σχεδιασμό αυτό κουμπώνουν τα σχέδια της δημοτικής Αρχής για τη χρήση ηλεκτρικών λεωφορείων συνδυαστικά με το μεγαλεπήβολο τραμ, που εκτιμάται ότι μπορούν να σηματοδοτήσουν δραστικές αλλαγές στην κυκλοφοριακή οργάνωση της πόλης.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr