Έξι μήνες φυλάκιση στον πατέρα για τον ξυλοδαρμό του διευθυντή - Ειδήσεις Pancreta

Σε έξι μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδίκασε το Δικαστήριο Χανίων τον πατέρα, ο οποίος ξυλοκόπησε τον διευθυντή του 4ου Λυκείου Χανίων, επειδή τιμώρησε τον γιο του. Παράλληλα, πολλοί εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση συμπαράστασης προς τον διευθυντή του σχολείου, έξω από τα Δικαστήρια, την ώρα της εκδίκασης της υπόθεσης.

Ο κατηγορούμενος πατέρας αρνήθηκε ότι χτύπησε τον λυκειάρχη και υποστήριξε ότι όταν πήγαν στο γραφείο ο διευθυντής του σχολείου του επιτέθηκε λεκτικά και στην συνέχεια προσποιήθηκε ότι τον χτύπησε.

Η εισαγγελέας στη συνέχεια πρότεινε ενοχή του κατηγορουμένου για πρόκληση σωματικής βλάβης και απαλλαγή από την κατηγορία της απειλής, πρόταση η οποία έγινε δεκτή από την Έδρα, καταδικάζοντας τον πατέρα σε έξι μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Σημειώνεται ότι την ώρα της εκδίκασης της υπόθεσης, έξω από τα Δικαστήρια Χανίων, πολλοί εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση συμπαράστασης προς τον διευθυντή του 4ου Γενικού Λυκείου Χανίων ο οποίος δέχτηκε την επίθεση.

diki-xylodarmos-sxoleio2 Από τη συγκέντρωση συμπαράστασης στον διευθυντή του 4ου Λυκείου Χανίων, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Χανίων | kriti24.gr

 

diki-xylodarmos-sxoleio2 Από τη συγκέντρωση συμπαράστασης στον διευθυντή του 4ου Λυκείου Χανίων, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Χανίων |
 

Το νέο περιστατικό βίας σημειώθηκε στο 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων, το πρωΐ της Παρασκευής, όταν ο πατέρας ενός μαθητή κλήθηκε στο σχολείο, προκειμένου να του μιλήσουν για την παραβατική συμπεριφορά του γιου του.

Ο πατέρας αφού ενημερώθηκε για τη συμπεριφορά και την ποινή του παιδιού του, στράφηκε εναντίον του διευθυντή, τον οποίο ξυλοκόπησε.

Αμέσως μετά την επίθεση, ο πατέρας εξαφανίστηκε ενώ ο εκπαιδευτικός χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Χανίων, για τις πρώτες βοήθειες.

Στο κάλεσμά του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων αναφέρει:

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση και τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου λυκειάρχη του 4ου ΓΕΛ Χανίων από δήθεν αγανακτισμένο γονέα, με πρόσχημα την επίπληξη που δέχτηκε το παιδί του, εξαιτίας της συμπεριφοράς του στο σχολείο. Ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία του στη δίκη που θα γίνει τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου.

Συμπεριφορές που παρακάμπτουν τη σχολική ζωή και καταφεύγουν σε «λύσεις»  επίδειξης προσωπικού τσαμπουκά είτε καταλήγουν σε χειροδικία είτε όχι, αν και γίνονται στο όνομα της ατομικής «προστασίας» των παιδιών, προσφέρουν το χειρότερο παράδειγμα στα ίδια τα παιδιά που υποτίθεται ότι «προστατεύουν». Η αλητεία και ο τραμπουκισμός, δεν έχουν καμία απολύτως θέση μέσα στο σχολείο, ιδιαίτερα όταν στρέφονται ενάντια σε αυτούς, που με προσωπικό κόπο και πόνο, κρατούν όρθιο ότι έχει απομείνει στη δημόσια εκπαίδευση.

Τέτοιου είδους αθλιότητες είναι το υποπροϊόν των πολιτικών  διάλυσης της δημόσιας παιδείας από την κυβέρνηση. Είναι αποτέλεσμα της διαρκούς στοχοποίησης των εκπαιδευτικών απ’ όσους επιχειρούν εδώ και πολλά χρόνια να φοβίσουν τους εκπαιδευτικούς, πότε με το φόβο της απόλυσης και πότε με το φόβο της αξιολόγησης.

Καλούμε σε συγκέντρωση συμπαράστασης στο συνάδελφο στα δικαστήρια την Δευτέρα 17/12 στις 11:30πμ. Για τη συμμετοχή των συναδέλφων πραγματοποιούμε διευκολυντική στάση εργασίας από τις ώρες 11πμ-2μμ.

Την νέα αυτή επίθεση σε εκπαιδευτικό καταδικάζει και η ΕΛΜΕ Χανίων η οποία συμμετείχε στην συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα Δικαστήρια.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Καλούμε τη Δευτέρα 17/12 στις 12 το μεσημέρι σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο συνάδελφό μας Διευθυντή του 4ου ΓΕΛ Χανίων και ζητάμε την τιμωρία του δράστη, ο οποίος συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Για το λόγο αυτό κηρύσσουμε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11:00 με 14:00.

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον προπηλακισμό του Διευθυντή του 4ου ΓΕΛ Χανίων από γονιό, παρουσία μάλιστα του μαθητή!

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το σωματείο μας θα σταθεί στο πλευρό του συναδέλφου μας, ηθικά, νομικά, συνδικαλιστικά και πολιτικά.

Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις τεράστιες ελλείψεις της εκπαίδευσης σε ανθρώπινο δυναμικό, το στοίβαγμα 27 μαθητών σε κάθε τμήμα, τους μισθούς πείνας, την απαξίωση και συκοφάντηση της δουλειάς μας απ την πολιτεία, τη λοιδορία από τα ΜΜΕ. Όλα τα παραπάνω, μαζί με τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργήσει στην κοινωνία οι πολιτικές των μνημονίων και των αιματηρών πλεονασμάτων για την αποπληρωμή του χρέους, λειτουργούν ως γόνιμο έδαφος και λίπασμα που καλλιεργούν το «δικαίωμα» του προπηλακισμού απέναντι σε συναδέλφους.

Ως εκπαιδευτικοί και ως εργαζόμενοι δεν ανεχόμαστε να γίνουμε ο σάκος του μποξ που πάνω τους θα εκτονώνεται η θεσμική και κοινωνική βία.

Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να διδάξουμε στους μαθητές μας, να μένουν πάντοτε Άνθρωποι και Δημοκράτες. Να έχουν τα μυαλά και τις καρδιές τους ανοιχτά για να χωρέσουν όλο τον πλούτο και τον καημό αυτού του κόσμου. Να έχουν τις γροθιές τους κλειστές για να παλεύουν, όχι για να τραμπουκίζουν. Να παλεύουν για έναν κόσμο πιο δίκαιο, πιο ελεύθερο, πιο ειρηνικό, που να προσφέρει σε όλους μία θέση κάτω από τον ήλιο, όχι κάτω απ’ το χώμα.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια εκπαίδευση που θα χωράει όλους τους μαθητές, όλους τους εκπαιδευτικούς και όλη τη γνώση.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr