Χανιά: Πατέρας έδειρε διευθυντή σχολείου γιατί επέπληξε το γιο του - Ειδήσεις Pancreta

Νέο περιστατικό επίθεσης από γονέα σε εκπαιδευτικό, σημειώθηκε στο 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων, το πρωΐ της Παρασκευής. Ένας πατέρας κλήθηκε στο σχολείο προκειμένου να του μιλήσουν για την παραβατική συμπεριφορά του γιου του, με αποτέλεσμα αυτός να επιτεθεί και να ξυλοκοπήσει τον διευθυντή, ο οποίος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ο πατέρας αφού ενημερώθηκε για τη συμπεριφορά και την ποινή του παιδιού του, στράφηκε εναντίον του διευθυντή, τον οποίο ξυλοκόπησε.

Αμέσως μετά την επίθεση, ο πατέρας εξαφανίστηκε ενώ ο εκπαιδευτικός χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Χανίων, για τις πρώτες βοήθειες.

Το σχολείο αναμένεται να κινηθεί νομικά και να προβεί σε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του συγκεκριμένου γονέα ενώ και η Διεύθυνση Β’θμιας Εκπαίδευσης Χανίων, καταδίκασε το περιστατικό.

Για το νέο περιστατικό βίας σε σχολείο της Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση ο Σύλλογος διδασκόντων του 4ου Γ.Ε.Λ. Χανίων: 

Ο Σύλλογος διδασκόντων του 4ου Γ.Ε.Λ. Χανίων παρουσία του προέδρου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας ομόθυμα καταγγέλλει το σημερινό απαράδεκτο περιστατικό επίθεσης και προπηλακισμού γονέα σε βάρος του Διευθυντή του σχολείου μας, παρουσία του παιδιού του.

Τέτοια φαινόμενα τραμπουκισμού δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας και εκφοβισμού, τα οποία υπονομεύουν την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα τόσο των διδασκόντων όσο και των μαθητών μας.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr