Ηράκλειο: Χωρίς περίπτερα η νέα οδός Δικαιοσύνης - Ειδήσεις Pancreta

  φωτο αρχείου

Την απομάκρυνση των τεσσάρων περιπτέρων τα οποία βρίσκονται επί της οδού Δικαιοσύνης, ζητά με έγγραφό της η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου. Σύμφωνα με μελέτη του 2013, τα περίπτερα πρέπει να απομακρυνθούν για την ανάδειξη των δημόσιων κτηρίων στο νότιο τμήμα της οδού. Αρμόδια για την κοινοποίηση των εξώδικων είναι η Κτηματική Υπηρεσία Δημοσίου.

Το θέμα έθεσε στη συνεδρίαση ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, ο οποίο ενημέρωσε την Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου για το θέμα. 

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η Αρχαιολογική Υπηρεσία, η οποία επίσης υποστηρίζει πως τα περίπτερα δεν συνάδουν, ούτε με την ιστορικότητα του χώρου, ούτε και με τη νεότερη μορφή της πεζοδρομημένης οδού Δικαιοσύνης.

Με βάση τις εξελίξεις ωστόσο κι εφόσον δεν υπάρξει κάποια νεότερη διαδικασία από πλευράς των ιδιοκτητών περιπτέρων, η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου θα πρέπει να προχωρήσει στην έκδοση και κοινοποίηση των εξωδίκων απομάκρυνσης.

Ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός αναμένεται να συγκεντρώσει όλα τα έγγραφα και να συγκαλέσει σύσκεψη με τους ιδιοκτήτες των περιπτέρων, προκειμένου να τους ενημερώσει για όλες τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες.

Πηγή


Πηγή: pancreta