Β. Λαμπρινός: Διαψεύδω για τελευταία φορά αυτό το παραμύθι ότι θα κοπούν δέντρα! - Ειδήσεις Pancreta

O δήμαρχος ενημέρωσε τους πολίτες για το Πάρκο - Τι είπαν οι εκπρόσωποι των Φυλών

Την ώρα που 26 πολίτες στο Ηράκλειο κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων η οποία θα συζητηθεί τη Δευτέρα, όπως έγραψε χθες το Cretalive, για τα έργα ανάπλασης στο Πάρκο Γεωργιάδη, η αντιπαράθεση έχει πιάσει "κόκκινο".

Σε ένα σκηνικό γεμάτο ένταση μετά και τα πρόσφατα επεισόδια, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους δημότες καλώντας τους σε δημόσιο διάλογο στο χώρο αναψυκτηρίου του πάρκου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Διαψεύδω για τελευταία φορά αυτό το παραμύθι ότι θα κοπούν δέντρα. Θα απομακρυνθούν τα νεκρά δέντρα με την επίβλεψη της δασικής Υπηρεσίας.  Αλλάξαμε τη μελέτη στη δικαιοσύνης για να σωθούν 50 δέντρα.  Στο Πάρκο επιδιώκουμε να αντικαταστήσουμε την άσφαλτο με καινούργια κι έγχρωμη. Επιδιώκουμε να φυτέψουμε περισσότερα από 20 καινούργια δέντρα. Θέλουμε να βάλουμε υδατοπερατό υλικό που θα κρατά την υγρασία, θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον αστικό εξοπλισμό με μέριμνα για τα ΑμΕΑ"

Πρόσθεσε ότι το έργο θα γίνει σε τμηματικά ενώ δεν θα χρησιμοποιούνται τα τμήματα όπου θα γίνονται εργασίες.

Οι δύο βασικοί άξονες στους οποίους εστίασε ο δήμαρχος Ηρακλείου ήταν οι εξής:

Πρώτον, ξεκαθάρισε ότι η Διαχειριστική μελέτη δεσμεύει την εφαρμοστική, γι' αυτό και η δεύτερη δεν χρειάζεται τροποποίηση και 

Δεύτερον, υπογράμμισε ότι τροποποίηση θα γίνει "έτσι κι αλλιώς με ανακεφαλαιωτικό πίνακα", αλλά αυτό βάσει νόμου μπορεί να συμβεί μόνο "αν ξεκινήσει το έργο και εγκατασταθεί ο εργολάβος".

Παρότι το κλίμα ήταν τεταμένο και κάποιοι συχνά επιχείρησαν να ανεβάσουν επικίνδυνα τους τόνους, μιλώντας πολύ επιθετικά και με ασέβεια, ο δήμαρχος Ηρακλείου διατήρησε την ψυχραιμία του. Ο κ. Λαμπρινός προσπάθησε να κάνει διάλογο με τους πολίτες και να κρατήσει ένα πολιτισμένο επίπεδο. Όταν χρειάστηκε όμως, πέρασε κι εκείνος στην αντεπίθεση, καθιστώντας σαφές, προς πάσα κατεύθυνση, ότι «κουμάντο στο πάρκο κάνει ο Δήμος» και ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω.


Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης επεσήμανε ότι σε δέκα μέρες θα είναι έτοιμος ο ανακεφαλαιωτικος πίνακας

"Φέρατε τους βαλτούς χειροκροτητές σας", απαντούν οι εκπρόσωποι των Φυλών του Πάρκου που δίνουν το "παρών".

Απειλήθηκε επεισόδιο μάλιστα όταν ομάδα των συγκεντρωμένων επιχείρησε να επιτεθεί σε έναν πολίτη, πέρα από το σημείο συγκέντρωσης.

"Είμαστε πολίτες δεν είμαστε πελάτες. Φέρατε πρώτα τα ΜΑΤ και τώρα καλείτε σε διάλογο", τόνισε ο Γιάννης Χατζηγιαννακης από τις Φυλές.

"Δεν κάνετε εσείς εδώ κουμάντο, κάνει ο Δήμος" τόνισε ο κ. Λαμπρινός για να έρθει η απάντηση από τις Φυλές: "Σερίφης είσαι;"

"Που ήσασταν όταν εδώ μέσα ήταν άντρο ναρκωτικών;", ρώτησε τις Φυλές μια γυναίκα.

"Κάναμε αγώνα. Πάνω στον αγώνα μας κάνει καριέρα ο κ. Λαμπρινος και ο κάθε Λαμπρινός", απάντησαν οι Φυλές...

Ένας πολίτης κατέθεσε πρόταση για δημοψήφισμα σχετικά με το επίμαχο ζήτημα, κάτι που ωστόσο δεν φαίνεται να γίνεται δεκτό από την πλευρά της Δημοτικής αρχής, ενώ σε ερώτηση άλλου γιατί δεν λειτουργεί το αναψυκτήριο στο πάρκο, ο Δήμαρχος απάντησε ότι μελετάται η αναβάθμιση του από τη ΔΕΠΤΑΗ.


Πηγή: cretalive.gr