Ιδού ο χάρτης με τα ακίνητα του Υπερταμείου - Ειδήσεις Pancreta

Ένας χάρτης έρχεται να επιβεβαιώσει όσα έγραφε χθες η “Π”, ότι σχεδόν ολόκληρο το Ηράκλειο έχει μπει στη διαβόητη λίστα του Υπερταμείου.

Όπως φαίνεται από τον χάρτη που σήμερα αποκαλύπτει η “Π”, τα 178 ακίνητα του Δημοσίου, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και θησαυροί πολιτιστικής κληρονομιάς και ιστορικά κτήρια, είναι σχεδόν ολόκληρο το δημόσιο Ηράκλειο.

Στον χάρτη αυτό παρουσιάζονται “μαρκαρισμένα” μουσεία, μνημεία, αρχαιολογικοί χώροι που μέχρι τώρα  δεν ήταν γνωστά όπως ο  Άγιος Πέτρος, η Αυλή της Αγίας Τριάδας, τα κτήρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου επί της Χατζηδάκη, το παλαιό κτήριο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου (Καπνεκοπτήριο), αλλά και τα ήδη γνωστά:

-Η Κνωσός με όλες ανεξαιρέτως τις απαλλοτριωμένες εκτάσεις συμπεριλαμβανομένου του επισκέψιμου αρχαιολογικού χώρου, του ανακτόρου, του μικρού ανακτόρου, της βασιλικής έπαυλης, κ.ά., σημαντικών μνημείων της Κνωσού.

Επίσης είναι μέσα η Βίλα Διονύσου και η βίλα Αριάδνη καθώς και το πάρκινγκ της Κνωσού).

-Τα ενετικά τείχη (οχυρώσεις, οι τάφροι, πύλες, προμαχώνες, στοές π.χ. Πύλη Παντοκράτορα Σαμπιονάρα, τένις, πάρκιγκ κλπ.)

-Τα Νεώρια

-Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου,

-Το φρούριο Κούλες,

-το κηποθέατρο “Ν. Καζαντζάκης”,

-το κηποθέατρο “Μάνος Χατζηδάκις”

τα τρία κτήρια επί της οδού Δικαιοσύνης (Περιφέρεια – Δικαστήρια – πρ. Αστυνομική Δ/νση), το Πανάνειο Νοσοκομείο

-το Παγκρήτιο Στάδιο

Ακόμα στο Υπερταμείο περνούν όλα τα νταμάρια Κατσαμπά (ΕΘΙΑΓΕ κ.λπ.), τα  πάρκα Γεωργιάδη και  Θεοτοκοπούλου και όλα τα πάρκα της πόλης, το στάδιο Ελευθερίας, όλες οι πλατείες (Ελευθερίας, Κορνάρου κ.ά.), πλατεία λιμανιού 18 Άγγλων και διάφορα παλιά κτήρια του Δημοσίου που ενοικιάζονται από ιδιώτες (Εφόδου, Βίγλα κ.ά.).

Επίσης υπάρχουν σχολεία, πεζοδρόμια, εκτάσεις επί της παραλιακής, ρέματα και ποταμοί, και πολλά δημόσια κτήρια   και οι δημόσιες εκτάσεις πέριξ αυτού  κ.ά. πολλά.


Πηγή: patris.gr