Ηράκλειο: Σε νέο ξενοδοχείο οι πυρόπληκτοι φοιτητές - Ειδήσεις Pancreta

Την επόμενη εβδομάδα θα έχει λυθεί το πρόβλημα της στέγασης των πυρόπληκτων φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας & δια Βίου Μάθησης Δημήτρης Ζέρβας, στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Περιφέρεια.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη και αντιπροσωπείας των φοιτητών, όπου ο κ. Ζέρβας ανακοίνωσε ότι οι φοιτητές θα μεταφερθούν σε νέο ξενοδοχείο υψηλότερων προδιαγραφών.

Οι φοιτητές, μετά το τέλος της σύσκεψης, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν, επισημαίνοντας ότι υπάρχει καλή επικοινωνία τόσο με την Περιφέρεια όσο και με το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας & Δια Βίου Μάθησης.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας & δια Βίου Μάθησης Δημήτρης Ζέρβας τόνισε:

Ήρθαμε να συζητήσουμε σήμερα με τους φοιτητές  για τις προδιαγραφές που έχουμε έτοιμες όσον αφορά την στέγαση των φοιτητών σε ξενοδοχειακές μονάδες. Συζητήσαμε, τα παιδιά βρήκαν εξαιρετικές προδιαγραφές πιστεύουμε ότι εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία, με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης όπως επιτρέπει ο 4412 στο άρθρο 32, την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μόνιμη λύση στο πρόβλημα. 

Επίσης αύριο βγαίνει σε διακήρυξη ο διαγωνισμός για τα ξενοδοχεία μέχρι 15/7/2019, δηλαδή κάνουμε την διαπραγμάτευση για όσο καιρό διενεργείται ο διαγωνισμός και από την ημέρα που θα κατακυρωθεί ο διαγωνισμός σε κάποιον ανάδοχο θα είναι ο καινούργιος ανάδοχος. 

Αυτή είναι η διαδικασία που μπορούσε να γίνει, δεν μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο. Εμείς είμαστε έτοιμοι αν η διαπραγμάτευση ολοκληρωθεί, τη Δευτέρα έχουμε διοικητικό συμβούλιο ή την Τρίτη το αργότερο, την επόμενη εβδομάδα θα λυθεί ολοκληρωτικά το θέμα των παιδιών.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης δήλωσε ότι «στόχος όλων μας είναι η επιλογή της βέλτιστης δυνατής λύσης για την εγκατάσταση των πυρόπληκτων φοιτητών και η ομαλή καταβολή του επιδόματος που δικαιούνται. Παρακολουθούμε στενά τη διαδικασία, σύμφωνα με την οποία θα απαιτηθεί η εγκατάσταση των φοιτητών σε ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών, βάση και τις συζητήσεις που έγιναν και με τους φοιτητές».

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση η οποία αφορά στον καθορισμό της διαδικασίας και των δικαιολογητικών για τη χορήγηση του έκτακτου επιδόματος των 2.000 ευρώ ανά πυρόπληκτο φοιτητή της εστίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το ποσό των 184.000 ευρώ έχει ήδη πιστωθεί στον λογαριασμό του Πανεπιστημίου και είναι άμεσα διαθέσιμο για απόδοση.

Πηγή


Πηγή: pancreta