Ξεκίνησαν να αφαιρούνται οι αυθαίρετες κατασκευές - Ειδήσεις Pancreta

  Από νωρίς το πρωΐ, συνεργεία του Δήμου Ηρακλείου αφαιρούν αυθαίρετες κατασκευές από επιχειρήσεις του κέντρου | Διονέλλης Μάριος / ΕΦΣΥΝ

Από νωρίς το πρωΐ της Παρασκευής, συνεργεία του Δήμου Ηρακλείου ξεκίνησαν τις διαδικασίες απομάκρυνσης ή κατεδαφίσεις αυθαίρετων κατασκευών από καφετέριες στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης η οποία αφορά την κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών σε 19 καταστήματα, οι ιδιοκτήτες των οποίων ενημερώθηκαν από την περασμένη Τρίτη.

Τα συνεργεία του Δήμου, υπό την καθοδήγηση των υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, απομάκρυναν όσες κατασκευές δεν είχαν απομακρυνθεί από τους ιδιοκτήτες τους ενώ τα συνεργεία συνόδευαν κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας και της ΕΛΑΣ.

Η επιχείρηση ξεκίνησε από την περιοχή του Αγίου Τίτου, όπου σημειώθηκαν ορισμένες διαμαρτυρίες από καταστηματάρχες, χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο επεισόδιο. Οι ιδιοκτήτες επικέντρωσαν τις διαμαρτυρίες τους στην αφαίρεση των τεντών, οι οποίες θεωρούν ότι δεν επηρεάζουν την ασφάλεια, εφ' όσον είναι μαζεμένες.

afthairetes-kataskeves-irakleio Από νωρίς το πρωΐ, συνεργεία του Δήμου Ηρακλείου αφαιρούν αυθαίρετες κατασκευές από επιχειρήσεις του κέντρου | Διονέλλης Μάριος / ΕΦΣΥΝ
 

Από τα 15 καταστήματα όπου έγιναν αυτοψίες από τα συνεργεία, μόνο σε ένα από αυτά πραγματοποιήθηκε παρέμβαση, καθώς σε τέσσερα καταστήματα οι ιδιοκτήτες είχαν αφαιρέσει από μόνοι τους τις κατασκευές ενώ σε έντεκα καταστήματα δόθηκε παράταση μέχρι την προσεχή Δευτέρα ώστε να αποκρυνθούν οι κατασκευές.

Η συγκεκριμένη απόφαση αφορούσε την κατεδάφιση κατασκευών σε 19 καταστήματα, ωστόσο τα τέσσερα εξ' αυτών είχαν πάρει αναστολή της απόφασης, καθώς είχαν προσφύγει δικαστικά. 

Σε δήλωσή του για την εκκίνηση της επιχείρησης ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός τόνισε ότι δεν πρόκειται για μία ευχάριστη διαδικασία, ωστόσο ο Δήμος Ηρακλείου θα εφαρμόσει τον νόμο, προκειμένου να διαφυλάξει τον κοινόχρηστο χώρο.

Έχουμε ξεκαθαρίσει εδώ και πολύ καιρό ότι θα εφαρμοστεί η νομιμότητα. Δώσαμε περιθώριο δύο χρόνια και σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν άλλαξε τίποτα. 

Τίθενται θέματα ασφάλειας αλλά και αθέμιτου ανταγωνισμού διότι οι συγκεκριμένοι καταστηματάρχες κάνουν κατάχρηση στους κοινόχρηστους χώρους και λειτουργούν εις βάρος συναδέλφων τους ενώ σε πολλές περιπτώσεις δημιουργούνται και θέματα ασφαλείας.

Πηγή


Πηγή: pancreta