Θα “ζωντανέψουν” ένα ολόκληρο χωριό - Ειδήσεις Pancreta
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΣΑΡΑ: Θα... αναβιώσει ένα ολόκληρο χωριό!
 

Όταν μία μηχανικός επισκέπτονταν το μικρό εγκαταλελειμμένο χωριό της Μεσσαράς στη Ρίζα του Ψηλορείτη για να προχωρήσει τις διαδικασίες αγοράς τριών κατ’ αρχάς κτισμάτων, δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που τελικά αντίκρυσε.

Ένας οικισμός που δεν ξεπερνάει τα 30 πετρόκτιστα σπίτια, μέσα στο κλασικό σκηνικό άγριας ομορφιάς του Ψηλορείτη, αλλά και τη μαγεία που κρύβει μέσα της η ευρύτερη περιοχή της Μεσσαράς. Επιστρέφοντας στους υποψήφιους αγοραστές, μετέφερε εικόνες, αλλά και κλίμα, καθώς και τη μαγεία του σκηνικού.

Αυτά και μόνο ήταν αρκετά, ώστε οι Έλληνες υποψήφιοι αγοραστές να σκεφθούν σοβαρά το ενδεχόμενο αγοράς του οικισμού συνολικά. Η ιδέα έμοιαζε εξαιρετική, ενώ η αξιοποίηση ενός ολόκληρου χωριού και η μετατροπή του σε μονάδα τουριστικών καταλυμάτων, μπορούσε να θέσει τις βάσεις για μια σημαντική αναπτυξιακή προοπτική.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες της «Π», ήδη οι Έλληνες επενδυτές έχουν προχωρήσει στις διερευνητικές κινήσεις των τεχνικών και γραφειοκρατικών διαδικασιών που απαιτούνται, για να είναι απόλυτα έτοιμοι εφόσον τελικά μπορέσει να προχωρήσει η προοπτική της επένδυσης.

Ταυτόχρονα, βρίσκονται στην φάση αναζήτησης όλων των ιδιοκτητών, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν βρεθεί στο σύνολό τους.

Αν και η σκέψη της επένδυσης βρίσκεται ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο, θεωρείται πως εφόσον δεν υπάρξουν σοβαρές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, η μετατροπή του οικισμού σε τουριστικό κατάλυμα είναι εφικτή, ενώ θα λειτουργήσει προσθετικά για την περιοχή.

Σημειώνεται πως με βάση τις αποκλειστικές πληροφορίες της «Π», η επένδυση αντιμετωπίζεται θετικά συνολικά, αφού ήδη ο οικισμός βρίσκεται σε αποσύνθεση με αρκετά κτίσματα να έχουν αρχίσει να πέφτουν.

Την ίδια στιγμή, οι άτυπες «επιδρομές» διαφορών αγνώστων, που αφαιρούν πλίνθους ή όσα αντικείμενα έχουν απομείνει στον οικισμό, θεωρείται πως σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουν αφήσει πίσω «καμένη γη» η οποία δεν θα προσφέρεται καν για αξιοποίηση.

Η προοπτική αξιοποίησης του οικισμού κρίνεται γενικά ωφέλιμη για την περιοχή, αφού πρώτον αναμένεται να ενισχύσει και να ενδυναμώσει τις θέσεις εργασίας, να λειτουργήσει προσθετικά για τη συνολικότερη ανάπτυξη, αλλά και την ενίσχυση του τουριστικού της αποθέματος.


Πηγή: patris.gr