Ξανά στο τραπέζι η οδός «Κων. Μητσοτάκη» στα Χανιά - Ειδήσεις Pancreta

Το θέμα της μετονομασίας τμήματος της οδού Ακρωτηρίου σε οδό Κων/νου Μητσοτάκη, επαναφέρει και πάλι προς συζήτηση η Δημοτική Αρχή των Χανίων, στη επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 22 Αυγούστου.

Μετά την περσινή απόρριψη της αλλαγής της ονομασίας της οδού Ακρωτηρίου σε οδό Κωνσταντίνου Κ. Μητσοτάκη, για ιστορικούς λόγους, από την Επιτροπή Ονοματοδοσίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, ο Δήμος Χανίων επαναφέρει το ζήτημα, καθώς όλα δείχνουν ότι βρέθηκε ο τρόπος για να ξεπεραστεί, νομικά, το ζήτημα που έχει προκύψει.

Η εισήγηση του δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα, αφορά τη μετονομασία της οδού Ακρωτηρίου, από την πλατεία Κατσαμπά μέχρι τη διασταύρωση των Κουνουπιδιανών.

Στην νέα προσπάθεια μάλιστα να στείλει ξανά το εν λόγω θέμα στην Αποκεντρωμένη, ο Δήμος Χανίων αυτή τη φορά αναμένεται να έχει και τη συμβολή της νομικής υπηρεσίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου έναν μήνα, πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο ονοματοδοσία του δρόμου που συνδέει το Παγκρήτιο Στάδιο με την Αμμουδάρα, σε Λεωφόρος «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη», παρουσία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πηγή


Πηγή: pancreta